Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir?

ATV ekranlarının sevilen programlarından biri olan Müge Anlı ile Tatlı Sert, Müge Anlı’nın sunumuyla yeni sezonuna başladı. Bir dönem Müge Anlı’nın sunduğu programda gerçekleşen ve tüm Türkiye’yi ayağa kaldıran Palu Ailesi davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kocaeli’nde yaşanan tecavüz, cinayet ve istismar gibi birçok olayın ortak noktası olan Palu Ailesi, Müge Anlı izleyicileri tarafından merak edildi. Peki Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum ne?

Google Haberlere Abone ol
Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir?

Müge Anlı’nın ATV ekranlarında sunduğu program ile gündeme gelen Palu Ailesi, bir dönem tüm Türkiye’nin konuştuğu konular arasında yer aldı. Kocaeli’nde cinayet, istismar ve tecavüz gibi birçok suçun görüldüğü Palu Ailesi davasında izleyicileri meraklandıran gelişmeler yaşandı. İşte Palu Ailesi davasında yaşanan son gelişmeler…

Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir?

ATV ekranlarında Müge Anlı’nın sunumuyla gerçekleşen Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ortaya çıkan Palu Ailesi, bir dönem tüm Türkiye’yi ekrana kilitlemişti. Kocaeli’nde meydana gelen olayla ilgili olarak Palu ailesinin cinayet, istismar ve tecavüz gibi birçok olaya karıştığı tespit edildi.

Müge Anlı’nın programında ortaya çıkan gerçeklerden sonra, Kocaeli Başsavcılığı harekete geçti ve olay sonuçlandı.

Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir? - Resim : 2

Yapılan soruşturmalar ve davalar sonrasında kayıp Meryem Tahnal'ın babası Harun Palu, annesi Havva Palu, abisi İsa Palu, kardeşleri Fatih Palu ve Ayşe Palu polis tarafından gözaltına alındı.

Palu ailesinin eniştesi Tuncer Ustael ve eşi Emine Ustael ise yaşanan olayla ilgili Müge Anlı canlı yayınına katıldıkları sırada polis tarafından gözaltına alındı.

Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir? - Resim : 3

Hakkında “usulsüz ölü gömme” gerekçesiyle dava açılan Havva Palu, duruşma sırasında yaptığı savunmada, "Bu duruma beni düşüren kardeşlerim Y.Ş. E.T. ile yeğenlerim E.T. ve E.T.'dir. Bizim üzerimize cinleri musallat ettiler. Bunun üzerine Tuncer Ustael bize yardım için yanımıza geldi. 2008 yılından sonra birlikte kalmaya başladık.”

“Kardeşlerim bize korku verdiler, ‘Sizi öldürürüz, bizim adamlarımız var.’ dediler. Tuncer'de bize, ‘Dua edin bunların yalanı ortaya çıksın’ dedi ama biz dua edemedik. Cinlerin bize musallat olmalarını engellemek için kendisi dahil herkese ispirto içirdi.”

Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir? - Resim : 4

“Melike ispirto içince başı döndü. Tuncer, Melike'nin öldüğünü söyledi. Bunların olduğu sırada M.G.'nin evinde kalıyorduk. Tuncer Melike'yi aldı götürdü, bilmiyorum Melike benim torunum onu ben gömmedim. Meryem'de kızım oda gitti. İkisinin de geleceğini düşünüyorum. Allah istedikten sonra ölü dirilir gelir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

AÇLIKTAN SAĞLIKLI DÜŞÜNEMEZ OLDUM

Havva Palu, "Tuncer, evde kaldığımız sürede bizi ayrı odalara koydu birbirimizden haber alamadık ve bizi aç bıraktı. Açlıktan sağlıklı düşünemez oldum. Kocaeli'nde yaşarken bize cinlerin musallat olduğunu söyledi.”

“Ben cinleri sivrisinek şeklinde gördüm. Kur'an okuyup dua ediyorduk, duvarları kırdık ama cinlerin gelmesine engel olamadık, evi terk ettik. Y.Ş.'nin ailesi bize çok eziyet etti. Hatta evimizi yakmaya çalıştılar, çarşaflı insanları vardı kalabalıklardı" açıklamasında bulundu.

Yeniden başlatılan soruşturma kapsamında Tuncer Ustael ve 5 aile üyesi tutuklanmış ve dava geçen yıl görülmüştü. Hapis cezaları kararlaştırılmasına ağmen, daha sonra bu karar usul hatası nedeniyle iptal edildi. Ardından yeniden yapılan yargılamada ise mahkeme kararını verdi.

Müge Anlı’daki Palu Ailesi davasında son durum: Palu ailesi davası nedir? - Resim : 5

CEZA YAĞDI

Mahkeme, Meryem Tahnal'ı esir tuttuğu, kredi kartını usulsüz kullandığı ve işkence ederek öldürdüğü iddia edilen Tuncer Ustael'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Tuncer Ustael'in eşi Emine Ustael ve Palu ailesinden 4 kişi ise cinayete yardım ettikleri gerekçesiyle 8 yıl 4 ay ile 14 yıl 2 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin