Müge Akgün köşesinden Özkök'ü yalanladı: '40 kadın gazeteci kimseyi seçmedi!'

Ertuğrul Özkök'ün köşesinden duyurduğu "40 kadın gazetecinin 5 erkeği seçtiği buluşmaya" o isimden yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol
Müge Akgün köşesinden Özkök'ü yalanladı: '40 kadın gazeteci kimseyi seçmedi!'

Ertuğrul Özkök'ün köşesinden duyurduğu kadın gazetecilerin buluşmasına o sohbet damgasını vurmuştu. Özkök, 40 kadın gazetecinin masada olmasını istedikleri 5 erkek üzerine isimler sunarak bir seçim yaptıklarını yazmıştı.



Bu yazıya toplantıda bulunan Radikal yazarı, Müge Akgün'den itiraz geldi. Akgün, "40 kadın gazeteci kimseyi seçmedi" başlıklı yazısında o gün yaşananları şu sözlerle açıkladı:



"21 Aralık'ta tüm kızlar toplandık. Biri uzun olmak üzere dört ayrı masa vardı. Ertuğrul Özkök’un yazısında gelecek olursak, o gece benim oturduğum en uzun masada kesinlikle hiç bir erkek gazetecinin adı dillendirilmedi. Ortaya isimler atılmadı. Toplu bir seçim ise asla yapılmadı. Belli ki bazı masalarda konuşulmuş ve Özkök’e aktarılmış. Ama hakkını vermek lazım, Ertuğrul Bey her zamanki gibi gayet akıcı bir dille çok güzel yazmış ve erkek gazeteci arkadaşlarıyla dalgasını iyi geçmiş. Zaten “Bu bir mizah yazısıdır” diyor.



Daha sonra da uzun uzun WhatsApp grubumuzda  bir kez daha olayı tartıştık, kimin bu haberleri aktardığını düşündük. Ama sonuçta bir kez daha ortaya çıktı ki, basında her ne kadar kadınlar çoğunlukta olsa da erkek gazetecilerin egemenliği, maço bir anlayış hüküm sürüyor."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin