Mucizevi etkisi var: Salatalık suyunun faydaları nelerdir? Salatalık suyu neye iyi gelir? Salatalık suyu ve faydaları

Salatalık suyu sağlıklı bir yaşam tarzı için ideal bir içecektir. Bu canlandırıcı ve gençleştirici içecek hem sağlık açısından hem de lezzet açısından güzel bir alternatif olabilir. İşte salatalık suyunun muhteşem faydaları.

Mucizevi etkisi var: Salatalık suyunun faydaları nelerdir? Salatalık suyu neye iyi gelir? Salatalık suyu ve faydaları

Salatalık suyundaki besinler ve antioksidanlar, sağlıklı bir beslenme planına eklendiğinde vücudu daha sağlıklı bir hale getirir. Salatalık suyunun vücuda sağladığı faydaları sizler için derledik.

Kilo kaybı: Fazla kilolarınızdan kurtulmak istiyorsanız, salatalık suyu yeni en iyi öneri olabilir. Salatalık suyunun kalorisi düşüktür. Bir bütün salatalık sadece yaklaşık 45 kalori içerir. Ayrıca tokluk hissi verir ve bu da gereksiz atıştırmaları önler. Kalori alımınızı azaltmak için; şekerli gazlı içecekleri, sporcu içeceklerini ve meyve sularını salatalık suyuyla değiştirmeyi unutmayın.

Detoks etkisi: Detoks, vücudun zararlı toksinleri atmada önemli rol oynar. Doğal bir idrar söktürücü olan salatalık suyu bağırsak hareketlerini iyileştirir. Vücudun sağlıklı kalması için toksinlerden arındırır.

Mucizevi etkisi var: Salatalık suyunun faydaları nelerdir? Salatalık suyu neye iyi gelir? Salatalık suyu ve faydaları

Cilde iyi gelir: Sağlıklı ve parlak bir cilt için salatalık oldukça iyi bir tercihtir. Salatalık önemli miktarda antioksidan içerir. Bu, cildin temiz ve sıkı kalmasına yardımcı olur. Ayrıca cildi yumuşak, pürüzsüz ve sağlıklı tutan B5 vitamini içerir. Salatalık suyu ayrıca iltihaplanmayı azaltır.

Yüksek tanisyon riskini azaltır: Salatalık suyundaki potasyum, vücudun kan basıncını yükseltebilecek fazla sodyumdan kurtulmasına yardımcı olur. Bu nedenle potasyum alımı özellikle hipertansiyonu olan kişilerde kan basıncını düşürebilir. Bu da kalp hastalığı ve felç riskini azaltmaya yardımcı olur.

Bağışıklık sistemini güçlendirir: Salatalık bağışıklık sistemini güçlü tutmaya ve hastalıkları önlemeye yardımcı olan mikro besinler ve antioksidanlarla doludur.

Evde salatalık suyu nasıl yapılır?

Malzemeler:

1 orta boy salatalık
2 litre su
Nane, limon, çilek veya dilediğiniz bir ürün

Yapılışı:

Salatalığı soyun ve bir kaşıkla çekirdeklerini çıkarın. Dilerseniz çekirdekli de tüketebilirsiniz. Dilimler halinde kesin. Bir sürahiye su dökün. Gereken su miktarı sürahinin boyutuna bağlıdır. Ancak iyi bir sonuç için iki litre suya bir orta boy salatalık kullanın. Salatalık suyuna yarım limon sıkabilirsiniz. Ayrıca limon, çilek, yaban mersini veya istediğiniz başka meyveleri de ekleyebilirsiniz.

  • Günde yaklaşık iki litre tüketebilirsiniz. Salatalık suyunun 24 saat içinde tüketilmesi tavsiye edilir. Eğer salatalık suyunu buzdolabına koymak isterseniz 2 gün içinde tüketmelisiniz.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin