Muazzez Abacı'nın hayatı film mi oluyor? Sanatçıya canlı yayında veto geldi!

Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı NTV'de yayınlanan 'Gece Gündüz' programının konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Muazzez Abacı'nın hayatı film mi oluyor? Sanatçıya canlı yayında veto geldi!

Uzun zamandır birlikte hazırladıkları alaturka albüm üzerinde çalışan Ajda Pekkan ve Muazzez Abacı, bu albümün ilk konserini 17 Temmuz Perşembe akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda vermeye hazırlanıyor.



 İki ünlü sanatçı provalar sırasında dün akşam NTV'de yayınlanan Gülay Afşar'la Gece Gündüz'ün konuğu oldu.



Albüm ve konserle ilgili detayları ilk kez açıklayan, birbirlerine övgüler yağdıran ikili, söz konusu Muazzez Abacı'nın hayatının filme çekilmesi olunca görüş ayrılığına düştü. Hayatının film olması için teklif geldiğini anlatan Abacı'nın sözünü tatlı bir şekilde kesen Pekkan "Hayır, olmasın. Ben istemiyorum" dedi.



İşte o diyaloglar:

 

Gülay Afşar: Muazzez hanım hayatınızın film olacağına dair haberler çıktı gazetelerde. 

 

Ajda Pekkan: Yalan, ne filmi. Öyle bir şey yok..

 

Muazzez Abacı: Neymiş, ben okumadım.

 

Ajda Pekkan: Ben okudum, senin hayatın film olacakmış

 

Muazzez Abacı: A, benim ne hayatım var ki film olacak. (gülüyorlar)

 

Ajda Pekkan: Şaka, şaka, böyle bir şey yok.

 

Muazzez Abacı: Böyle bir şey bana soruyorlar. Bir iki kişi böyle bir konuyla ilgili benimle görüştü. Böyle bir teklifleri var. Ama böyle bir gündemim yok daha.

 

Gülay Afşar: Peki hayatınız film olsun ister miydiniz* Bu proje beni heyecanlandırdı.

 

Ajda Pekkan: Beni hiç heyecanlandırmıyor. Klip çekmesini tercih ederim.

 

Muazzez Abacı: Böyle bir gündemim yok. Ajda onun için müdahale etti, 'Hayır yok' diye. Aslında demek istedi ki "Sakın böyle bir şey yapma" Ben anladım onu.

 

Gülay Afşar: Ajda Pekkan izin vermiyor, öyle diyebilir miyiz?

 

Ajda Pekkan: Evet, ben izin vermiyorum. Şaka şaka. Yani ben sadece kendi fikrimi söyledim. Tabi yine karar Muazzez Hanım'ın.



Programda konuşulan diğer konular da şu şekilde:



Ajda Pekkan'ın her zaman alaturkayı çok sevdiğini anlatan Abacı "Ben çok büyük bir mutluluk duydum. Onur duydum Ajda'dan böyle bir teklif gelince. Çünkü o sadece Türkiye'nin değil bütün Avrupa'nın, dünyanın starı bana göre. Onun böyle alaturka konusuna eğilmiş olması, inanmış olması böyle bir albüm yapması o kadar önemli ki. Bütün Türk Sanat müziği severlerinin de gönlünü fethedecek" dedi.



Ajda Pekkan'sa teklifi çok heyecanla yaptığını anlattı. Pekkan, "Ben çok aşıktım alaturkaya, siz beni hep böyle batılı tanıdınız ama çok severdim alaturkayı. Muazzez'in sesine, yorumuna aşıktım. Fikir benden çıktı. Ama şimdi durup düşünüyorum da elbette ben kendi dalımda çok iyi olabilirim, çok ünlü olabilirim, çok başarılı olabilirim, oraları geçelim ama senin gibi bir ustanın yanında şarkı söylemek olağanüstü bir şey. Buna nasıl cesaret ettiğimi hala anlamış değilim" şeklinde konuştu.



Ajda Pekkan, programda böyle bir alaturka albümü özellikle Muazzez Abacı'yla yapmak istediğini, onun müziğe küs olduğunu hissettiğini ve onu geri döndürmek istediğini de anlattı.



Ajda Pekkan duygularını şöyle ifade etti:



Muazzez bence küsmüştü. Ben öyle hissettim. Ortada bir sürü müzik var. Kaliteli veya kalitesiz. Ama Türk sanat müziğinin en büyüklerinden birkaç kişi var şu an. Bence Muazzez hanım, Türk sanat müziğinin neden bugün yapısal, kurumsal ve işlev olarak neden böyle bir duruma geldiğine üzüldü çok. Bunu gurur meselesi yapmış gibi hissettim. Onun o küskünlüğünü yok etmek istedim. Çok istedim. Ona, benden başka kimse böyle bir şeyi kabul ettiremezdi herhalde. Onu yeniden geri döndürebildiğim için kendime biraz pay biçiyorum. Çok iyi hissediyorum kendimi" dedi.



Söze giren Muazzez Abacı da "Türk sanat müziğinin geldiği durumu anlayamıyorum" dedi. 

 

Ajda Pekkan aslında ortada bir paradox olduğunu söyledi. Pekkan, "Biz bu topraklarda doğduk. Bu müziklerle büyüdük. Türk sanat müziği asla küçümsenecek bir müzik değil. Size bir paradoks söyleyeyim. Aksine bugün hala Türk sanat müziği parçalarına yapılan remix'ler çalıyor kulüplerde. Yeşilçam şarkıları çalıyor. O şarkıları yeniden, yeniden yapıyorlar. Hepimiz bayılarak dinliyoruz. Türk sanat müziğini iki dost olarak yeniden en kaliteli biçimde gündeme getirmek istedik. Bence birbirimize de çok yakıştık" diye konuştu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin