Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor! Ehliyetler için kritik açıklamayı Bakan Yerlikaya yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada motosiklet ehliyetinde yeni bir döneme girileceğinin sinyalini verdi. Sürücü belgelerinde bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu, yapılacak değişiklik üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor! Ehliyetler için kritik açıklamayı Bakan Yerlikaya yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen Bakan Yerlikaya, ehliyet ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sürücü belgelerinde bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu, yapılacak değişiklik üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi.

B SINIFI EHLİYETİNİZ VARSA DİKKAT

Bakan Yerlikaya açıklamasında 125cc'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaları olduğunu söyledi.

EĞİTİM ALMALARI ŞART

Eğitimin önemli olduğuna dikkatleri çeken Bakan Yerlikaya, kendisinin de motosiklet kullandığını söyleyerek, "Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım.

Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli" dedi.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin