Motorinin litre fiyatına büyük indirim. İşte indirimden sonra motorin fiyatları... Dolar kuru motorin, benzin, otogaz fiyatlarını etkiledi

Dolar kurunun 16 lira 50 kuruş seviyelerine kadar düşmesi akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Motorinin litre fiyatına dolar kuruna bağlı olarak büyük bir indirim geldi. Motorine gelen indirim 29 Haziran Çarşamba günü itibariyle geçerli olacak. Önümüzdeki günlerde dolar kuruna bağlı olarak benzin ve otogaz fiyatlarında da indirim yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Motorinin litre fiyatına büyük indirim. İşte indirimden sonra motorin fiyatları... Dolar kuru motorin, benzin, otogaz fiyatlarını etkiledi

İstanbul’da motorinin litre fiyatı 28 Haziran Salı günü yaklaşık 30 liradan satılıyor. Motorinin litre fiyatı bir yıl önce 7,20 TL, yılbaşında (6 ay önce) 11,43 liraydı. Motorinde zam oranı yıllık yüzde 316, yılbaşından bu yana yüzde 162 oldu.

Brent petrolün varil fiyatı 2022 yılına 76 dolardan başlarken bugün 109 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı. Ancak petrol varil fiyatları birkaç dolar artınca dahi akaryakıtta büyük zmalar yaşandı.

Gerileyen petrol fiyatlarına rağmen motorine son bir yılda yıllık yüzde 316 zam yapılırken, bu gece yarısından geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatında 2 lira 50 kuruş indirim yapılacak.

YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

İndirimle birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 27,44 TL'ye, Ankara'da 27,55 TL'ye, İzmir'de 27,57 TL'ye gerileyecek.

BENZİN FİYATLARI NE DURUMDA?

Benzinin litre fiyatı ise yaklaşık olarak İstanbul’da 27,26 TL, Ankara ve İzmir’de 27,38 TL seviyesinde satılacak. Önümüzdeki günlerde dolar kuruna bağlı olarak benzin ve otogaz fiyatlarında da indirim yapılması bekleniyor.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin