Motorin 2 lira 23 kuruş zamlandı, Brent Petrol 89 dolara düştü

Gece yarısı motorin fiyatlarına 2 lira 23 kuruş zam geldi. Uluslararası piyasalarda ise Brent Petrol 95 dolar seviyelerinden 89 dolar seviyelerine kadar indi. Dün 92 dolar seviyelerini gören Brent Petrol varil fiyatı 89 dolardan işlem görüyor.

Google Haberlere Abone ol
Motorin 2 lira 23 kuruş zamlandı, Brent Petrol 89 dolara düştü

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 89,84 dolardan işlem görüyor.

Dün 91,39 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 89,65 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.42 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,21 artışla 89,84 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 85,34 dolardan alıcı buldu.

İsrail-Filistin çatışmasının bölgeye yayılması halinde petrol arzına zarar vereceği endişeleriyle artan petrol fiyatlarında yön arayışı sürüyor.

BİDEN İSRAİL'E GİDİYOR

ABD Başkanı Joe Biden'ın, yarın İsrail'i ziyaret ederek İsrail'in "savaş hedefleri ve stratejisi" hakkında kapsamlı bir brifing alacağı, ardından da Ürdün'e giderek Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği duyuruldu.

Piyasalarda, çatışmanın daha geniş bölgelere yayılmadan durdurulması için atılan diplomatik adımların olumlu sonuçlanabileceği beklentisi oluşurken, bu durum fiyatlarda bir miktar geri çekilmelere neden oluyor.

Öte yandan, ABD'nin Venezuela'ya yönelik petrol ambargosunu hafifleteceği beklentileri de fiyatlardaki yükselişi sınırlıyor.

Brent petrolde teknik olarak 89,86 ile 90,15 dolar aralığının direnç, 89,57 ile 89,28 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin