Moskova'daki havalimanı uçuşlara kapatıldı. Türkiye'den yapılan uçuşlar kısıtlamadan etkilendi: Ukrayna'nın SİHA saldırısı Vnukovo Uluslararası Havalimanı seferlerini vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna'nın SİHA ile düzenlediği hava saldırısı nedeniyle Moskova'daki Vnukovo Uluslararası Havalimanı'nın uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan yapılan uçuşlar kısıtlamalardan etkilendi

Google Haberlere Abone ol
Moskova'daki havalimanı uçuşlara kapatıldı. Türkiye'den yapılan uçuşlar kısıtlamadan etkilendi: Ukrayna'nın SİHA saldırısı Vnukovo Uluslararası Havalimanı seferlerini vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna'nın SİHA ile düzenlediği hava saldırısı nedeniyle Moskova'daki Vnukovo Uluslararası Havalimanı'nın uçuşlara kapatıldığını duyurdu. Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan yapılan uçuşlar kısıtlamalardan etkilendi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Rusya Savunma Bakanlığı Moskova ve çevresini hedef alan saldırıda 5 SİHA'nın kullanıldığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, tüm SİHA'ların düşürüldüğünü, can kaybı veya hasar olmadığı belirtildi. Vnukovo, Moskova'nın üç uluslararası havalimanından biri.

ZAKHAROVA: YENİ BİR TERÖR EYLEMİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Kiev rejiminin uluslararası uçuşların yapıldığı bir havaalanı dahil olmak üzere sivil altyapının bulunduğu bir bölgeye saldırı girişimi yeni bir terör eylemidir" dedi.
Rus devlet medyasa göre, SİHA'lardan biri havalimanının yakınlardındaki Kubinka kasabasına, diğeri de Valuevo köyüne düştü.

Rusya Savunma Bakanlığı Mayıs ayında da, en az sekiz SİHA'nın kullanıldığı bir saldırının ülkede az hasara neden olduğunu açıklamıştı. Ukrayna bu saldırıyı da üstlenmemişti.
Kiev yönetimi, Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgaliyle başlayan savaşta bir süre önce karşı saldırı başlatmıştı. Son olarak Ukrayna'nın kuzeyindeki Sumi kentinin belediye başkanı, Rusya'nın şehirde düzenlediği SİHA saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırıda yaralananlar da olduğunu açıkladı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin