'Mor Çatı' kadın gazetecilerle buluştu!

Mor Çatı gönüllüleri, Türkiye gündemine oturan erkek şiddeti sorununu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Mor Çatı' kadın gazetecilerle buluştu!

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, erkek şiddetinin son bulması ve kadınların güçlendirilmesi için verdiği mücadelede 25. yılını doldurdu ve bugüne kadar 35 binden fazla kadın ve çocuğa sosyal, hukuki ve psikolojik destek verdi. 379 kadına ve 453 çocuğa ise sığınak desteği verdi.



25. yıl vesilesiyle bugün kadın gazetecilerle bir araya gelen Mor Çatı, hem derneğin çalışmaları hem de Türkiye’nin gündem maddelerinden biri olan kadına yönelik şiddetin biçimleri ve hukuki süreçler hakkında bilgi verdi.



“Erkekler artık şiddetten utanmıyor, gurur duyuyor”



Buluşmada Mor Çatı’nın 2014 faaliyet raporu paylaşılırken, erkek şiddetine ilişkin siyaset ve medya gündemi konuşuldu; şiddetin son bulması için öneriler paylaşıldı.



Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde, Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından yapılan “Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması”nın sonuçlarının değerlendirilmesiyle başlayan buluşmada, araştırmanın dikkat çekici sonuçları üzerinde duruldu. Doç. Dr. İlknur Yüksel-Kaptanoğlu’nun araştırmaya yönelikdeğerlendirmelerinden satırbaşları paylaşıldı:



* 2008’de yapılan araştırmadan bu yana geçen altı yılda şiddet düzeyinde artış olmasa da, şiddet dozunda artış var.



* Şiddet uygulayan erkekler, eskiden bunu saklamaya çalışırken, şimdi bunu utanmadan ve rahatça anlattıkları görüldü.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin