Moğollar’a "Saygı" albümünün üçüncü şarkısı yayında

Çamur’un Çığrık, Gormot’un Selvi Boylum Al Yazmalım yorumlarının ardından Moğollar’a Saygı albümünün üçüncü şarkısı “Güm Güm” 7 Ocak Cuma, yani Moğollar’ın efsanevi davulcusu Engin Yörükoğlu’nun 76. doğum gününde yayında. Güm Güm, 23 Nisan 2010 tarihinde kaybettiğimiz Engin Yörükoğlu’nun bestesi. Şarkıyı ise Yörükoğlu gibi çok yönlü bir baterist olan Ediz Hafızoğlu kendi grubu Nazdrave ile yorumluyor.

Google Haberlere Abone ol
Moğollar’a "Saygı" albümünün üçüncü şarkısı yayında

Proje için yapılan çağrıya yanıt veren müzisyenlerin Moğollar parçalarına yaptığı yorumlar, belirli aralıklarla dinleyiciyle paylaşılmaya devam edecek. Grubun 55. yaş günü olan 6 Aralık 2022’de ise bu yorumların plak formatında yayımlanması planlanıyor. Birbirinden farklı müzikal yaklaşımlara sahip müzisyenler, Moğollar külliyatından seçtikleri parçaları yeniden yorumlarken, bu şarkıların kapak görselleri de illüstrasyon dünyasının yükselen isimleri tarafından tasarlanacak. Böylece, bu projeyle müzik tarihimize hem müzikal hem görsel olarak önemli bir not düşülmesi hedefleniyor. Bu bağlamda Güm Güm’ün kapağını Simay Bahçıvan çizdi.

Moğollar’a "Saygı" albümünün üçüncü şarkısı yayında

Ediz Hafızoğlu’nun Moğollar ile tanışması mezunları arasında Cahit Berkay’ın da bulunduğu Kabataş Erkek Lisesi’nde okuduğu dönemlere dayanıyor. Cahit Berkay ile okulda gerçekleşen bir söyleşide tanışıyor. Bilgi Üniversitesi’nde okurken o dönem müzik bölümünde hocalık yapan Serhat Ersöz’den ders alıyor. Bir akşam çalarken izlemeye Engin Yörükoğlu geliyor ve programdan sonra saatlerce muhabbet ediyorlar. Sonra Ediz Hafızoğlu ile Moğollar sürekli İstanbul Atatürk Havaalanı’nda karşılaşır oluyorlar.  Havaalanı muhabbetleri yıllarca sürüyor.

Moğollar’a "Saygı" albümünün üçüncü şarkısı yayında - Resim : 2

Ediz Hafızoğlu, Engin Yörükoğlu ile ilgili ilginç bir anısını şöyle anlatıyor; “Bir gün Çapa Onkoloji’de hemşire olan teyzem telefonda muhabbet arasında ‘Ediz bir hastam var, o da senin gibi davulcu, hastaneye gelirsen size tanıştırayım’ dedi. Meğer hasta olan Engin Abi’ymiş. İnanamadım. Tedavi sonrasında toparlayınca tekrar Atatürk Havalimanı’nda karşılaştığımızda ‘Abi sana bakan Gılman Hemşire benim teyzem’ dediğimde o da inanamamıştı. Hayat böyle tesadüflerle dolu işte. Şimdi kız kardeşim aynı serviste hemşire. Yolum düştüğünde hep Engin Abi geliyor aklıma…”

Moğollar’a "Saygı" albümünün üçüncü şarkısı yayında - Resim : 3

Ediz Hafızoğlu’nun projeden haberdar olup grubu Nazdrave ile bir parçası olmak isteyince parça seçimi de doğal olarak “Güm Güm” oldu. Zira doğal olan bir Engin Yörükoğlu bestesini yine bir davulcunun yorumlamasıydı. Ediz Hafızoğlu’nun enstrümantal bir şarkı seçmenin vermiş olduğu özgürlüğü sonuna kadar kullandığı Güm Güm yorumu albümün ilgi çeken yorumlarından biri olmaya aday. Moğollar’a Saygı albümü dahil olmak isteyen herkese açık bir proje olduğu için kaç şarkı yorumlanacak henüz belli değil. Ancak Güm Güm’ün en şahsına münhasır yorumlardan biri olacağı şimdiden belli.

 

Etiketler moğollar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin