Modanın iki ünlü ismi Woolmark ile Türkiye'ye geliyor

Türkiye’de yeni ofis yatırımları yapan şirket, modanın ünlü isimlerini bir araya getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Modanın iki ünlü ismi Woolmark ile Türkiye'ye geliyor

8-9 Mayıs 2013 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan TGSD yıllık Moda Konferansı’nda, Alexander McQueen başkanı ve CEO’su Jonathan Akeroyd ve ünlü moda yazarı Colin McDowell doğal liflere olan talebi, tekstilde yeniliğin önemini, Merinos yününün Alexander Mcqueen’de oynadığı güçlü rolü, şirketin sürdürülebilirlik dürtüsünü ve Alexander McQueen’in Türkiye’deki ürün geliştirmesini tartışacaklar.



The Woolmark Company (TWC), Avustralyalı 27.000 yün üreticisinin oluşturduğu ve kar amacı gütmeyen Australian Wool Innovation Limited (AWI)’nin bir yan kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.



Tasarlandığı 1964 yılından bu yana dünyanın en çok bilinen tekstil fiber logosu olan Woolmark logosu, bugüne kadar 5 milyardan fazla ürün üzerinde kullanıldı.



Colin McDowell, “Modern modada en önemli iki şey en üst kalite kumaşlar ve bu kumaşları diğerlerinin kullanmadığı şekilde kullanma yeteneğine sahip tasarımcılardır. Bu sebeple Woolmark’ın davetiyle Jonathan Akeroyd’u İstanbul’da destekleme fırsatı bulduğum için çok mutluyum. Merinos yünü kullanımı ile öncülük eden deneysel tasarımlarıyla tanınan dünyanın en özgün moda evlerinden biri olan Alexander McQueen’in CEO’su, Jonathan, son dönemde Alexander McQueen ve başından beri McQueen’in tasarım asistanı olmuş şu anda da markanın tasarım direktörü olarak çalışan Sarah Burton ile yakın çalışma deneyimine dayanarak, Türkiye, yün, yaratıcılık ve üretim hakkında konuşmak için mükemmel bir konumdadır” dedi.



The Woolmark Company’nin yönetici direktörü Stuart McCullough, Türk pazarının gücüne ve büyümesine inanıyor, “ Türkiye’yi perakende için gelişen önemli bir üretici pazar olarak görüyoruz. Türkiye’de bir ekip yetiştirmek üzere yakın geçmişte yeni bir ofis kurduk ki bu da Türk endüstrisinin gelişimine destek sağlamak ve yüksek kaliteli Avustralya Merinos yün ürünlerini yerel ve uluslararası alanda tanıtmak için kayda değer bir adımdır.” 



Global bir lisans programı da yürüten The Woolmark Company, bu lisansı almaya hak kazanan şirketlerin; ürünlerinde bu logoyu kullanmalarına da izin veriyor. Böylece üretici şirketler, ürünlerinde kullandıkları saf yün oranlarını bağımsız/tarafsız bir kuruluş olan Woolmark’ın logosuyla tüketiciye garanti ediyorlar.


Etiketler moda konferans
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin