Moda Sahnesi'nden kamuoyuna duyuru; "Kültür Bakanlığı'nın kararı hukuka aykırı bulundu"

Moda Sahnesi, Kültür Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı. Ankara İdare Mahkemesi, Kültür Bakanlığı'nın Moda Sahnesi'ne 2021-2022 sezonunda devlet desteği verilmemesi kararını hukuka aykırı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Moda Sahnesi'nden kamuoyuna duyuru; "Kültür Bakanlığı'nın kararı hukuka aykırı bulundu"

Kültür Bakanlığı, 2021/2022 tiyatro sezonunda verilen devlet desteğinin, moda sahnesi’ne (Yeraltından Notlar adlı oyuna) verilmesini 8. maddeyi gerekçe göstererek uygun bulmamıştı. moda sahnesi, bu kararın, hukuk dışı olduğuna inanıp Kültür Bakanlığı’nı mahkemeye vermişti, mahkeme tarafından karar açıklandı, Kültür Bakanlığı’nın kararı hukuka aykırı bulundu.

Moda Sahnesi'nden kamuoyuna duyuru; "Kültür Bakanlığı'nın kararı hukuka aykırı bulundu"

İşte Moda Sahnesi'nin Kamuoyuna Duyurusunun Tam Metni;

T.C Ankara 17. İdare Mahkemesi’nin
2021/2231 esas, 2022/1230 nolu kararı:
“Bu durumda, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Yerel Yönetimlerin, Derneklerin, Vakıfların ve Özel Tiyatroların Projelerine Yapılacak Yardımlara İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılacak yardımlarda, Yönetmelikte belirtilen ve yukarıda yer verilen değerlendirme ölçütleri çerçevesinde projelerin objektif olarak değerlendirmesi yapıldıktan sonra destekten yararlandırılmamasına karar verilenlerin, hangi gerekçelerle yararlandırılmadıklarının somut ve net bir şekilde ortaya konulması gerekirken değerlendirme ölçütlerine göre bir değerlendirme yapılmasının ve davacının destekten yararlandırılmamasına ilişkin somut gerekçeler ortaya konulmadan salt takdir yetkisine dayalı olarak tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk görülmemiştir.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin