Mobilde en çok bunu aradık

Akıllı telefon ve tabletlerin kullanımının giderek yaygınlaşması ile birlikte interneti mobilden kullanma oranları da hızlı bir şekilde artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mobilde en çok bunu aradık

Akıllı telefon ve tablet kullanan kitlenin genişlemesi ile birlikte mobil web trafiği bilgisayarların internette yarattığı trafik ile yarışır hale geldi. Akıllı telefonlar ve tabletler ile birlikte kullanıcılar; sinemadan, hastaneye, restorandan benzin istasyonuna varıncaya kadar her türlü bilgiye mobil aramalar üzerinden ulaşmaya başladı.



2014’te Mobil Arama Oranı %41’e Çıktı



Türkiye’nin en büyük dijital firma rehberi olan Yellow Pages Türkiye verilerine göre 2014 yılında mobil cihazlardan yapılan aramalar arttı. Geçtiğimiz yıl kullanıcılar YellowPages.com.tr üzerinde yayınlanan firmaları oranında mobil telefonlar ve tabletlerden ararken, 2014 yıl sonu itibarıyla bu oran %41’e çıktı.



Mobil Ortamda da En Çok Restoran Aranıyor



Mobil kullanımının artması ile birlikte kullanıcıların arama alışkanlıkları da değişti. Bilgisayardan arama yapmak yerine akıllı telefon ve tabletlerden arama yapmaya başlayan kullanıcılar, firmalar ve kurumları da bu değişikliğe ayak uydurmak zorunda bıraktı. Aylık ortalama 4 milyon firma aramasına cevap veren Yellow Pages Türkiye verilerine göre akıllı telefon ve tabletlerden en çok aranılan kategoriler arasında restoran, giyim, ayakkabı, çanta mağazaları ile devlet daireleri ve bakanlıklar yer alıyor. 



Şirketler Web Sitelerini Mobile Uyumlu Hale Getiriyor



Yellow Pages Türkiye Genel Müdürü Semin Özmoralı, akıllı telefon ve tablet kullanımındaki kesintisiz artışın arama alışkanlıklarını da şekillendirdiğinin altını çizdi. Özmoralı, zaman ve yer kısıtlaması olmadan internete her an bağlı olmamızın, şirketler için kaçırılmaması gereken çok değerli bir fırsat olduğunu belirtti: “Siz bu fırsatı kaçırırsanız, müşterinizi rakibiniz yakalayacaktır. Üstelik de sadece bir tıkla!” Özmoralı, sitelerini mobile uyumlu hale getiren yenilikçi işletmelerin, kullanıcılarına kolay ve hızlı ulaşabildiklerini söylüyor. Google’ın henüz birkaç ay önce başladığı, sitelerin “mobil uyumlu” olup olmadığını mobil arama sonuçlarında gösteren etiket uygulamasına dikkat çeken Özmoralı, tüm dünyada kullanıcı deneyiminin bu yönde ilerlediğini ve Türkiye’de de akıllı telefon ve tabletlerden yapılan aramaların öneminin artmaya devam edeceğini vurguladı. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin