Mobil reklam yatırımlarında rekor artış

2011’de 3,8 milyar Euro olan mobil reklam yatırımları yüzde 82’lik artış gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Mobil reklam yatırımlarında rekor artış

2011’de 3,8 milyar Euro olan mobil reklam yatırımlarının yüzde 82’lik artışla 2012’de 6,9 milyar Euro’ya ulaştığı belirtildi.



Interactive Advertising Bureau (IAB) tarafından açıklanan rapora göre mobil reklam yatırımları küresel bazda büyümeyi sürdürüyor. Özellikle Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’daki büyük artışın ‘mobil’e ivme kazandırdığı ifade edilirken, mobil reklam yatırımlarının global reklam pastasındaki payının hızla büyüğüne dikkat çekiliyor. 



IAB Avrupa, IAB ABD Mobil Pazarlama Mükemmeliyet Merkezi (Mobile Marketing Center of Excellence) ve IHS tarafından açıklanan rapor, global mobil reklam yatırımlarındaki büyümeyi gözler önüne seriyor. Yapılan açıklamada özellikle Kuzey Amerika ve Batı Avrupa’daki büyük artışın ‘mobil’e ivme kazandırdığı belirtiliyor. Söz konusu büyümenin detaylarına da yer verilen raporda, büyüme oranları küresel bazda; arama (search) formatında yüzde 88,8, gösterim bazlı reklam yatırımlarında (display) yüzde 87,3, mesajlaşmada yüzde 40,2 olarak gerçekleşti. Bu formatlara yapılan reklam yatırımları sektöre olağanüstü bir büyüme olarak yansıdı. 



Dünyada interaktif reklamcılığın gelişmesi için çalışmalar yapan IAB'nin merkezi Amerika. Kuruluş, 39 ülkede faaliyet gösteriyor. Cihan


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin