Mobil reklam yatırımlarında rekor artış!

Mobil reklam yatırımlarında artış kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Mobil reklam yatırımlarında rekor artış!

IAB (Interactive AdvertisingBureau) Avrupa, IAB Amerika ve IHSTechnology'nin yaptığı ortak araştırmaya göre global mobil reklam yatırımları yüzde 64,8 büyüyerek 2014 yılında 24.0 Milyar avroya (31.9 milyar dolar) ulaştı. Mobil gösterim bazlı reklamlar 11,4 milyar avro ile (15.1 milyar dolar) ilk defa mobil arama harcamalarını geride bıraktı. Kuzey Amerika yıllık yüzde 77 ile en yüksek büyümeyi kaydetti. Avrupa'nın global mobil reklam yatırımlarındaki payı 4.0 milyar avro (5.3 milyar dolar) ile yüzde 16,6 oldu.



MOBİL REKLAM YATIRIMLARINDA BİR YILDA %64,8 ARTIŞ



IAB Avrupa, IAB Amerika ve IHS Technology'nin verilerine göre 2013 yılında 14.6 milyar avro (19.3 milyar dolar) olan mobil reklam yatırımları 2014 yılında yüzde 64,8'lik artışla 24 milyar avroya ulaştı (31.9 milyar dolar).Bu yükselişin temel nedeni mobil cihazların yaygınlaşması ve mobille ilgili girişimlerinartması olarak görülüyor. 2014'te mobil gösterim bazlı reklam gelirleri yüzde 88,1'lik büyüme gösterirken, arama motoru bazlı gelirlerde yüzde 55,2, operatörlere bağlı mesajlaşma sistemlerinden uygulama tabanlı mesajlaşma sitemlerine geçişler sayesinde, SMS reklamlarında ise yüzde 13'lük artış kaydedildi.



Mobil reklam yatırımlarında rekor artış!



Mobil reklam yatırımlarında rekor artış! - Resim : 2



DİJİTAL REKLAM ÖNEMİNİ BİR KEZ DAHA KANITLADI



IAB Avrupa CEO'su Townsend Feehan, "Global mobil reklam gelirleri Avrupa’da ve dünyada mobilinbüyüklüğü ve getirdiği fırsatlarla önemli bir pazarlama platformu olduğunu bir kez daha kanıtladı. Cihazlar arası farkların azalması ve dijital içeriklerle etkileşimim artması sayesinde tüketici davranışları ajanslar, yayıncılar ve reklamverenler tarafından daha iyi gözlemlenir hale geldi. IAB Avrupa olarak dijital büyümeyi desteklemek için araştırma ve eğitim çalışmalarıyla sektörel standartların geliştirilmesine yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.



IAB ABD Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Mobil Pazarlama Merkezi Genel Müdürü Anna Bager durumu, "Mobil cihazlar tüm dünyada tüketicilerin hayatlarının merkezine oturdu.Bu rakamlar markaların, mobilin büyük potansiyelinin farkına vardığının göstergesidir. Büyümenin devam edebilmesi için şimdi sıra, tüm sektörün mobil standartlarınındünya çapında oturtulması için bir araya gelmekte" olarak özetledi.



IAB Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kurşun mobilin Türkiye'deki gelişimini "Mobil Türkiye'de de hızla büyüyor.IAB Türkiye İnternet Ölçümleme Araştırması kapsamında kodlu sitelerde yapılan platform analizine göre mobilin (telefon + tablet) sayfa gösterimlerdeki payı Nisan 2014’de yüzde 12,3'den Haziran 2015'de %28,4'e çıkmış durumda. 2014'de Türkiye mobil reklam yatırımlarında gözlenen %30'luk artışın 2015 yılında da sürmesini ve dijital reklam yatırımları içindeki payını artırmasını bekliyoruz" sözleriyle değerlendirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin