MOBESE'nin ardından THY! Murat Ongun’un uçuş bilgileri sızdırıldı

Emniyet Müdürlüğü denetimindeki MOBESE’lerden İmamoğlu’na ait görüntülerin sızdırılmasına ilişkin tartışma bitmeden bu kez de Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’un kişisel uçuş bilgilerini servis etti.

Google Haberlere Abone ol
MOBESE'nin ardından THY! Murat Ongun’un uçuş bilgileri sızdırıldı

İstanbul geçtiğimiz hafta kar yağışının etkisi altındaydı. İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle yollar kapandı ve gündelik hayat olumsuz etkilendi. İstanbul Havalimanı'ndan uçuşlar yapılamadı ve havalimanına gelen yolcular mağduriyet yaşadı.

Kar yağışı sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamğlu, yediği akşam yemeği nedeniyle hedef gösterildi. Ekrem İmamoğlu'nun daha önceden planlanan resmi görüşmesinin MOBESE görüntülerinin sızdırılması ise tepkilere neden oldu.

Ekrem İmamoğlu, İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott ile İstanbul'da bir balıkçıda görüşmüş ve yemeğin ardından Afet Koordinasyon Merkezi'ne (AKOM) dönmüştü. Güvenlik için kamu alanlarında kullanılan MOBESE görüntülerinin İmamoğlu'na yönelik algı operasyonları için iktidara yakın medyaya sızdırılması ise yeni tartılmaların fitiini ateşledi.

Ekrem İmamoğlu ise MOBESE görüntülerinin sızdırılması nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

MURAT ONGUN'UN BİLGİLERİ SIZDIRILDI: HEDEF GÖSTERİLDİ

Öte yandan Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra İBB Sözcüsü Murat Ongun da hedef gösterilen isimler arasında yer aldı. Murat Ongun'un İstanbul'da yoğun kar yağışı meydana geldiği sırada yurt dışında olduğuna dair bilgiler basına sızdırıldı.

Yolcu bilgilerinin Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na rağmen kamuoyu ile paylaşılmasının yarattığı tartışmalar sürerken yurttaşlar da bilgilerinin güvende olmaması nedeniyle endişeler taşıyor.

ERDOĞAN ELEŞTİRİLERİNİ SÜRDÜRDÜ

İstanbul’daki yoğun kar yağışının ardından yaşanan tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Giresun'da düzenlenen toplu açılış töreninde de bu konuyu gündeme getirerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

MURAT ONGUN: ÖZEL HAYATIN İHLALİ

Kar yağışının en yoğun olduğu dönemde Cenevre’de bulunan Murat Ongun’un seyahat bilgilerinin THY’nin Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından medyaya servis edildiği ileri sürüldü.

Konuyla ilgili Cumhuriyet'ten Deniz Ogan’a konuşan Murat Ongun, "Bu bilgilerin deşifre edilmesi özel hayatın ihlalidir" dedi.

Cenevre uçuşu için suç duyurusunda bulunacağını dile getiren Ongun, bu durum için de ayrıca suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Cumhuriyet muhabiri ile dönüş bilgisini de paylaşan Ongun, sosyal medyada bütün bilgilerinin servis edilmesine sert tepki gösterdi. Ongun, "Mert Armağan adlı kişi bu bilgiyi nereden biliyor olabilir. Evet 2 Şubat'ta THY ile döneceğim" dedi.

ALİ KIDIK: DAHA ÖNCE DE BENİM TÜM UÇUŞ BİLGİLERİME BAKTIRDI

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık da konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuştu.

Yahya Üstün'ün daha önce bütün uçuş bilgilerine baktırdığını dile getiren Kıdık, "Daha önce de benim tüm uçuş bilgilerime baktırdı, bedava bilet alıp almadığımı kontrol ettirdi ama bir tane almadım ömrüm boyunca" dedi.

Etiketler murat ongun thy mobese
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin