MKE Roket ve Patlayıcı Madde fabrikasında patlama! 5 kişi şehit oldu!

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde bulunan MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikasında sabah saatlerinde patlamanın ardından yangın çıktığı öğrenildi. Alınan ilk bilgiye göre, fabrikada sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Patlamada 5 kişinin şehit olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
MKE Roket ve Patlayıcı Madde fabrikasında patlama! 5 kişi şehit oldu!

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda patlama meydana geldi.

Alınan ilk bilgiye göre, fabrikada sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Patlamada yaralılar olduğu belirtildi.

5 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

Ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Son alınan bilgilere göre 5 kişinin şehit olduğu öğrenildi.

Çalışanların yakınları fabrika önünde toplandı.Patlamanın nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı. Ankara Valisi Vasip Şahin, patlamanın kimyasal tepkime sonucu meydana geldiğini açıkladı.

YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Ankara Elmadağ’da MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda meydana gelen patlamada maalesef 5 işçimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Makamları âli olsun." mesajını paylaştı.

 Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olayın aydınlatılması ile ilgili gerekli adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

 

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin