MİT'ten o haberlere jet yalanlama!

Milli İstihbarat Teşkilatı, o iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MİT'ten o haberlere jet yalanlama!

Ana muhalefet partisi CHP'nin MİT ile ilgili iddialarına Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan cevap geldi.



Posta'da yer alan habere göre; MİT'ten yapılan açıklamada, "Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır" ifadesine yer verildi.



MİT'ten yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:



"Son günlerde bazı basın yayın organlarından yer alan ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile çalışanlarını hedef alan iddialar tamamıyla asılsızdır. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın, demokratik hukuk devleti esasları çerçevesinde, 2937 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatla kendisine verilen görevlerin dışında herhangi bir faaliyette bulunması düşünülemez. Konu hakkında gerekli yasal yollara başvurulacaktır. "



CHP NE İDDİA ETMİŞTİ



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'paralel yapı' ile işbirliği yaptıkları yönündeki haber ve iddialarla ilgili olarak MİT'i suçladı. CHP Sözcüsü Haluk Koç ise MİT içinde bir bakanın talimatıyla hareket eden ve CHP aleyhine haberler yaptıran bir ekip oluşturulduğunu savundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin'den gelen kanaat önderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, CHP'li bazı milletvekillerinin Twitter üzerinde "Fuat Avni" isimli hesapla yazıştığı ve CHP'li milletvekillerine kaset şantajı yapıldığı iddialarına tepki gösterdi.



Kılıçdaroğlu "Okuyunca ben de şaşkınlığa düşüyorum. Bu kadar büyük, deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor? Onların, MİT üzerinden, açıkça söyleyeyim Milli İstihbarat Teşkilatı üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini biliyoruz" dedi. Kılıçdaroğlu "İftiraların yoğunlaşmasının nedeni CHP'nin yükselişidir" dedi ve kimsenin CHP'nin iktidar olmasını engelleyemeyeceğini savundu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin