MİT'in sahte isimlerle gazetecileri dinlemesine CHP'den sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında MİT'in gazetecileri sahte isimle dinlemesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MİT'in sahte isimlerle gazetecileri dinlemesine CHP'den sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Taraf gazetesi yöneticilerinin ve yazarlarının MİT tarafından mahkeme kararıyla dinlenmesine "Bu rezalet hükümetleri götürür" diyerek sert sözlerle eleştirdi.



Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:



"Ahmet Altan, Markar Esayan, Mehmet BaransuAmberin Zaman, bunlar bir gazetede köşe yazıları yazıyorlar. Casusluk iddiası ile bunların telefonları dinlenmek isteniyor. Ama önce gidiyorlar bir iki hakim ayarlıyorlar. Kod ismi kullanılıyor, gerçek isimler değil. dinlenme kararı alınıyor. Yürekli bir avukat bunu takip ediyor. "Böyle rezalet olmaz" diyor. Bir insanı dinlersin ama yasalara uygun olarak. Yargıçta dinlenecek kişinin kimliğini görerek adam gibi görür karar verir. Ama Allah büyük ya, bir mektup yazdı. Efendim diyor yargıçlarla anlaştık, kod adı kullanmaya, onlarla beraber biz bu işi kurtardık diyor. MİT yasasının 6. Maddesinin 4. Fıkrası. Dinlenen kişinin kimliğinin açıkça yazılması lazım. Normal bir demokraside bu rezalet hükümetleri götürür. O yargıcı götürür. O MİT Müsteşarını götürür. Ama onları emin olun bu halk götürecek."



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin