Miss Turkey 2021 finalisti Başak İlhan: "Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarım çok güzel''

Her yıl 20 güzelin finalist olmaya hak kazanıp yarıştığı Türkiye'nin ses getiren güzellik yarışması Miss Turkey bu sene de ilgiyle takip edildi. Yarışma sonunda ilk 3'ün belirlenmesinin ardından finalistler ve dereceye girenler ile ilgili pek çok yorum yapıldı. En çok merak edilen sorular arasında ise kamp sürecinde neler yaşandığı ve finalistlerin yarışma sonrası ekran önü oyunculuk hakkındaki düşünceleri yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Miss Turkey 2021 finalisti Başak İlhan: "Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarım çok güzel''

Miss Turkey 2021 finalistlerinden Başak İlhan yarışma sürecini, yapılan yorumlar hakkındaki fikirlerini ve bundan sonraki kariyer planlarını Tuğçe Karataş ile konuştu.

Yarışmada 15 numara ile yarışan 23 yaşındaki Başak İlhan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitim alıyor. 

Miss Turkey yarışmasına katılma sürecinizden bahseder misiniz? Hayaliniz miydi ya da ani bir karar mıydı?

Bir süredir hayalini kurduğum bir şeydi ama sürekli erteliyordum. Gerçekten başvuracağımı ve ilk 20 kız arasına seçileceğimi düşünmemiştim. Başvuruların bitmesine 3 gün kala, gecenin bir yarısında, kendimi başvuru formunu yollarken buldum ve benim için macera başlamış oldu.

Finalde belki ilk 3'e giremediniz ama finalistler arasında yer alarak büyük bir başarı elde ettiniz. Tıp Fakültesi'nde eğitim görüyormuşsunuz. Kariyerinizi tıp alanında mı yoksa mankenlik alanında mı devam ettirmeyi düşünüyorsunuz?

Çok teşekkürler. Miss Turkey’i hiçbir zaman manken ya da oyuncu olmaya giden bir yol olarak görmedim. Yarışmaya katıldım çünkü bu yarışmanın dış güzelliğin ötesinde bir yol olduğunu biliyordum ve bana uygundu. Tıpkı spor dallarında olduğu gibi ülkemizi temsil etme gururunu yaşamak, sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak insanlara faydalı olmak bu yarışmanın içindeki asıl güzellik bence. Ben de tıp fakültesinde aldığım eğitimler ve kendimi geliştirmem üzerine bunu yapabileceğimi fark ettiğim ve bir hayalimi gerçekleştirmek istediğim için yarışmaya katıldım. Kariyerimin hangi yöne doğru gideceğine dair hiçbir fikrim yok ama bu vizyonu korumaya devam edeceğim. Ayrıca yazarlıkla da ilgileniyorum, şu anda bir roman üzerinde çalışıyorum.

"KAMP SÜRECİ DÜŞÜNCELERİMİ DEĞİŞTİRDİ"


Miss Turkey 2021 finalisti Başak İlhan: "Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarım çok güzel''

Miss Turkey yarışması aslında ekran önü oyunculuk için de bir nimet. İleride oyunculuk teklifi gelse olumlu değerlendirir misiniz?

Hayatta deneyimlemeyi istediğim çok şey var. Oyunculuk bunlardan biri değildi fakat Miss Turkey’de yaşadığım kamp süreci ekran önündeki düşüncelerimi değiştirdi. O yüzden, neden olmasın!

Miss Turkey kamp sürecinizde unutamayacağınız bir anınız oldu mu?

Çok. O kadar çok ki. Kamp başlı başlına hayatım boyunca unutamayacağım bir şeydi. İşin ilginç yanı, yalnızca bir hafta olmasına rağmen bende çok şey değiştirdi. Bir ekibin parçası olmak, hep birlikte güzel bir şeyler ortaya çıkarmak için uğraşmak ve kamp sürecinde tanıştığım herkes benim için unutulmaz. Unutamayacağım bir an değil de, dans hocamız Ömür Uyanık’ın söylediği bir söz var. “Zamanı bu kadar rahat kullanmaya lüksümüz yok.” Bu söz hayatım boyunca unutamayacağım bir söz. Çünkü o an, sadece bir haftada, hiçbir dans eğitimi görmeden güzel bir dans koreografisi çıkarmamız gerekiyor. Yalnızca 2 buçuk dakika sürecek bir dans ama bunun için zamanımız o kadar kısıtlı ki! O yüzden bütün zamanımızı yüzde yüz verimle değerlendirmemiz gerekiyordu. Hayat da böyle. Zamanımız kısıtlı. Güzel bir gösteri ortaya çıkarmak istiyorsak zamanı bu kadar rahat kullanma lüksümüz yok.  

"GÜZELLİK SUBJEKTİF BİR ŞEY"

Miss Turkey 2021 finalisti Başak İlhan: "Yarışmaya katılan bütün arkadaşlarım çok güzel'' - Resim : 2

Miss Turkey'e katılan ve dereceye giren adaylar hakkında halktan çok fazla olumlu ve olumsuz yorum geliyor. Bunlar arasında dereceye giren adayların güzelliklerini eleştiren yorumlar dahi var. Bu yorumlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben genellikle olumlu yorumlar duyuyorum. İlk 20’ye seçilen kızlar halk tarafından her  zaman beğenilmeyebiliyorlar. Sebebi ise herkesin güzellikten anladığı şeyin farklı olması. Güzellik subjektif bir şey. Bence dereceye giren de girmeyen de arkadaşlarımın hepsi çok güzeller ve en önemlisi de gerçekten çok iyi insanlar.

"HİÇBİR STANDARDA UYMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ"

Miss Turkey'e katılmak isteyen genç kızlara tavsiyeleriniz nedir? Sizce bir Miss Turkey kızı nasıl olmalı?

Miss Turkey’e olan bakış açımızı değiştirerek başlamalıyız önce. Miss Turkey tacı kazanmanın büyük bir sorumluluk olduğunu, yurtdışında artık isminin TURKEY olacağını ve bunun da gerçekten ciddiyetle ele alınması gerekilen bir durum olduğunun anlaşılması lazım. Bu vizyona sahip, kendisini ifade edebilen, iyi bir İngilizcesi olan, yetenekli ve kendine güvenen, çalışkan, iyi kalpli kişiler Miss Turkey kızı olmalıdır. Miss Turkey’e başvuracak kızlara en büyük tavsiyem kişisel gelişimlerine önem vermeleri olacaktır. Ayrıca dış görünüş konusunda da çok fazla endişelenmeyin, eğer kendinizi beğeniyorsanız hiçbir standarda uymak zorunda değilsiniz. Benim gibi, kararı jüriye bırakıp bavullarınızı toplayıp gidin ve kim olduğunuzu gösterin. 

                                                                                                      Röportaj: Tuğçe Karataş

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin