Mısır polisinden İhlas Haber Ajansı ofisine baskın!

Mısır polisi, İHA Kahire ofisine baskın düzenleyerek büro şefi Tahir Osman Hamde'yi gözaltına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır polisinden İhlas Haber Ajansı ofisine baskın!

Mısır'ın başkenti Kahire'nin Manyal semtinde bulunan İhlas Haber Ajansı (İHA) Kahire Ofisi, Mısır polisi tarafından basıldı.



İHA Kahire Büro Şefi Tahir Osman Hamde'yi gözaltına alan emniyet güçleri, ofiste bulunan cihaz ve malzemelere de el koydu.



Hamde'nin emniyet güçleri tarafından Kahire Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü bildirildi.

Mısır makamlarından konuya ilişkin açıklama yapılmazken, emniyet güçlerinin İHA ofisi personelinden çalışma izinlerini ve canlı yayın yapmak için gerekli lisansı istediği öğrenildi.



Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri konuyla ilgili Mısır makamları ile temasa geçildiğini kaydetti.



TRT MUHABİRİNİN GÖZALTI SÜRESİ UZATILDI



Bu arada Kahire'de 3 gün önce El Feth Camisi'nde mahsur kalan darbe karşıtı protestocuları haber yapmak üzere camiye giden ve camiye yapılan operasyonda tutuklanan TRT Muhabiri Metin Turan'ın gözaltı süresi Mısır Cumhuriyet Savcılığı tarafından uzatıldı.



Adli kaynaklar gözaltı süresinin 15 gün uzatıldığını bildirirken, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, elçilik avukatı aracılığı ile savcılığa itiraz ederek, Metin Turan'ın gazeteci olduğunu ve camide görevi sebebi ile bulunduğuna dair belgeleri itiraz dilekçesine ekledi.



Üst savcılık, Türk Büyükelçiliği'nin itirazını inceledikten sonra bugün öğleden sonra Turan'ın durumu hakkında karar verecek.



İKİ TÜRK TURİSTE GÖZALTI



Öte yandan Mısır'ın Luksor kentinde, görüntülenmesi yasak tarihi mekanlarda çekim yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 Türk turistin serbest bırakıldığı bildirildi.



Bölge Emniyet Müdürü Tuğgeneral Hüsnü Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk turistlere ait kameraların incelendiğini, sakıncalı görüntü ve fotoğrafın bulunmadığının tespit edilmesi üzerine söz konusu kişilerin serbest bırakıldığını söyledi.



Ali Han (52) ve Ahmet Keris (42) isimli iki Türk'ün üzerinde bölgenin yüzölçümünü gösteren harita bulunduğu öne sürülmüştü.



Mısır'ın Luksor kenti, dünyadaki en önemli tarihi kentler arasında yer alıyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin