Mirace İrem'den 'Haziran' hikayesi

Yazarın, 'Haziran' isimli romanında kadın karakterin yaşadıkları ve pişmanlıkları işleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Mirace İrem'den 'Haziran' hikayesi

Mirace İrem'in, Cinius Yayınları'ndan çıkan 'Haziran' isimli romanı, 'Dünsüz, yarınsız, ölümsüz' alt başlığını taşıyor ve yazarın ilk romanı olma özelliğini taşıyor. 



Haziran adlı kadın karakterin ağzından anlatılan hikâyede Haziran’ın iki erkeğin aşkı arasında yaşadıkları, verdiği kararlar ve pişmanlıkları işleniyor.

 

Gazetecilik kariyerinin ilk yıllarında karşısına bir fırsat olarak çıkan genç iş adamı Raffi’yle ilişkiye giren Haziran, aynı süreçte hayatına dahil olan Deniz adlı diğer erkeğin ilgisine de kayıtsız kalamıyor. İki aşk arasında gelgitler yaşayan Haziran, Deniz’e âşık olduğu halde huzur vaat eden Raffi’den vaz geçemiyor. Kalbinin sesini dinlemeyen Haziran, mantıklı bir karar alarak Raffi’yle evleniyor. Haziran’ın Raffi ve Deniz arasında yaşadığı duygusal çatışma romanın düğümünü oluşturuyor.

 

Romanda anlatılan olaylar 1975 ve 1982 yılları arasına yayılarak anlatılıyor. Seçilen tarihsel perspektifte Türkiye’de yaşanan pek çok olay romanda bir şekilde işleniyor. Bu tarihsel olaylar arasında 1976 yılında yaşanan Van Depremi; Haziran ve Deniz’i duygusal bakımdan birbirlerine yakınlaştıran gelişmelerin tetikleyicisi oluyor. Kanlı 1 Mayıs ve ’80 öncesi yaşanan siyasi kargaşalar, Haziran’ın evlilik hazırlıkları ve mutsuz evliliğinin fonunu oluşturuyor.

 

Mirace İrem, romanın birçok detayının okurun gözünde canlanması için gerektiği kadar tasvir kullanarak adeta film seyreder gibi okunan bir roman ortaya koymuş. Romandaki karakterlerin doğallığı ve hikâyenin kurgusunun akıcı olması Haziran’ı kolay okunan bir roman yapıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin