Minikler yapay zeka sayesinde Atatürk'le bir araya geldi. Şaşkınlık ve mutlulukları yüzlerine yansıdı

Diyarbakır'da öğrenciler, yapay zeka sayesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile bir araya geldi. Atatürk ile kendi fotoğraflarını sınıfta görerek sürpriz yaşayan miniklerin şaşkınlığı ve mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Minikler yapay zeka sayesinde Atatürk'le bir araya geldi. Şaşkınlık ve mutlulukları yüzlerine yansıdı
DHA

Diyarbakır'da fotoğrafçı Adem Ulusoy (35) Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85'inci yılı dolayısıyla öğrencilerin ve Atatürk'ün fotoğraflarını yapay zeka ile birleştirdi.

Öğrenciler ders gördükleri sınıfta Atatürk ile olan fotoğraflarını görünce şaşkınlık ve mutluluk yaşadı.

Miniklerin duyguları yüzlerine yansıdı.

Minikler yapay zeka sayesinde Atatürk'le bir araya geldi. Şaşkınlık ve mutlulukları yüzlerine yansıdı

AİLELERİNİN ONAYI ALINDI

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde özel bir okulun yönetimi ve öğrencilerin ailelerinden onay alarak, 21 çocuğun fotoğrafını, yapay zeka teknolojisiyle Atatürk ile bir araya getirdi.

"ATATÜRK BİZE EN BÜYÜK MİRAS OLARAK İLİM VE FENNİ BIRAKMIŞTIR"

Fotoğrafçı Ulusoy, Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de Türk halkının arasından yalnızca bedenen ayrıldığını belirterek, "Onun bize bıraktığı mirası yüceltmek adına ne yapabilirim, diye düşündüm ve çocuklarımızın fiziken olmasa da Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile yan yana gelme fırsatını üretmek istedim. Atatürk bize en büyük miras olarak ilim ve fenni bırakmıştır. İnternette 2023 yılının en çok aranan kelimesine bakıldığı zaman yapay zeka teknolojisini görüyoruz. Yapay zekanın olumlu yönlerini kullandırmak ve çocuklarımızı yapay zeka ile tanıştırmak adına Mustafa Kemal Atatürk’ü ve çocuklarımızı yan yana getirerek 10 Kasım 1938 gününe özel Atatürk’ümüzü anmak istedim" diye konuştu.

Minikler yapay zeka sayesinde Atatürk'le bir araya geldi. Şaşkınlık ve mutlulukları yüzlerine yansıdı - Resim : 2

"KENDİMİ ATATÜRK'LE GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIM"

Sınıf öğretmeni Şahin Demirel ise "Çocuklar Atatürk’ü anarken onlara bir hatıra olacak. Öğrenciler kendilerini Atatürk’le görünce çok şaşırdılar. Günün teknolojisiyle bu tür programları kullanarak çok güzel görüntüler ortaya çıkabiliyor. Bize çok güzel destek oldu. Biz Atatürk’ün neler yaptığını, bizim için ne tür fedakarlıklar yaptığını çocuklarımıza anlattık. Onlar henüz ilkokul düzeyinde olduğu için bazı şeyleri çok kavrama durumunda değiller. Bizler ancak onlara bizim için neler yaptığını, büyük iyilikleri ve en büyük mucizesi olan Cumhuriyet’i anlattık. Ben de kendimi Atatürk’le birlikte görünce çok şaşırdım. Böyle güzel fotoğraf beklemiyordum. Çok hoşuma gitti" dedi.

Minikler yapay zeka sayesinde Atatürk'le bir araya geldi. Şaşkınlık ve mutlulukları yüzlerine yansıdı - Resim : 3

Çocuklar ise ilk kez gördükleri fotoğraflara çok şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin