Milyonluk Apple soygunu

Yılın son günü Apple'ın Paris'deki büyük mağazasına giren silahlı soyguncular tahminen 1 milyon euro değerinde elektronik eşya çalarak kaçtılar.

Google Haberlere Abone ol
Milyonluk Apple soygunu

Polis, soygunu dört silahlı kişinin gerçekleştirdiğini söylüyor.



Hırsızların Paris Operası'nın arkasındaki büyük Apple mağazasına 31 Aralık akşamı saat 21.00 sularında, yani mağaza kapandıktan üç saat sonra girdikleri anlaşılıyor.



Polis, soygundan sonra bir minibüsle kaçtıkları saptanan soyguncuların çaldığı eşyaların değeri konusunda bir açıklama yapmıyor.



Bir emniyet yetkilisi gazetecilere "Soyguncular, polis gücünün önemli bir kısmının Champs Elysees'deki yeni yıl kutlamalarına odaklanmasından yararlandı" dedi.



Paris'deki soygun, tam da Apple markasının cazibesinin ve çalıntı Apple eşyaların hızla ve iyi fiyata satılabilmesinin suçu teşvik ettiği yolunda yorumlar yapılması ardından gerçekleşti.



Yakınlarda New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg Apple ürünlerinin çeteler için cazip olmasının kentteki suç oranını artırdığını söylemişti.



New York emniyet müdürlüğü 2012 yılında 3890 adet Apple marka elektronik eşya çalındığını açıklamıştı.



2011 yılında, Londra'nın Covent Garden semtindeki büyük Apple mağazasına motosikletli bir çete baskın yapmış ve 75 bin sterlin değerinde eşya çalmışlardı.



BBC Türkçe


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin