Milyonların beklediği EYT ile ilgili çarpıcı kulis. Milyonlarca EYT'liye kötü haber. Barış Yarkadaş Sağlı Sollu'da EYT kulisini paylaştı

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) soluğunu tutmuş Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasını bekliyordu. Ancak Bakan B ilgin bu ayın sonunu işaret etti. EYT meselesi, tv100'ün gündem belirleyen programlarından Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da masaya yatırıldı. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş EYT çalışması ile ilgili son kulis bilgisini paylaştı. Yarkadaş verdiği EYT çalışması milyonları hayal kırıklığına uğrattı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonların beklediği EYT ile ilgili çarpıcı kulis. Milyonlarca EYT'liye kötü haber. Barış Yarkadaş Sağlı Sollu'da EYT kulisini paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'de (emeklilikte yaşa takılanlar) yaş sınırına ilişkin TBMM Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. EYT'de en kapsamlı düzenlemeyi yapacaklarını ifade eden Bilgin, "İnşallah sözümü tutarım ocak ayına sarkmaz ve bu ayın sonunda Meclis'in gündemine getiririz" dedi.

tv100.com Yazarları Barış Yarkadaş, Hacı Yakışıklı, Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Kamuoyu Araştırmacısı Hilmi Daşdemir ve Hukukçu Avukat Serkan Toper; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da EYT düzenlemesini değerlendirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili yapılacak düzenlemeyle ilgili Yarkadaş dikkat çeken bir kulis bilgisi paylaştı.

"Sayın Bilgin de sadece işverenleri dinliyor"

"Ne yazık ki EYT toplumun beklediği şekilde çözülmeyecek" diyen Yarkadaş "Mesele 9 Eylül 1999’dan önce işe girenlerin 5 bin iş gününü tamamladıklarında emekli olabilmeleriydi. Edindiğim bilgiye göre sayın Vedat Bilgin'in yaş sınırı olmadan 5 bin iş gününü dolduran çalışanların gerekli şartları yerine getirip emekli olması yönündeydi. Fakat iş dünyası Bakan Bilgin’e giderek böyle bir uygulama hayata geçtiğinde 1,5 milyon kişinin aynı anda emekli olacağını, bunun hem bir eleman kaybına yol açacağını hem de işverenlerin ciddi anlamda tazminatla karşı karşıya kalacaklarını anlatıyorlar. Sayın Bilgin de sadece işverenleri dinliyor. EYT'lilerin bir konfederasyonu var ama onları dinlemiyor. Hem işverenler hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı ciddi bir lobi yaparak EYT'de önce erkeklerin 52, kadınların da 50 yaşında emekli olmasına ilişkin bir çalışmaya dönüşüyor bu." ifadelerini kullandı.

İşte Yarkadaş'ın Sağlı Sollu'da paylaştığı o kulis bilgisini tamamı:

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin