Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ertelendi. İşte kritik toplantının yapılacağı tarih. Maske yasağı kalkıyor mu?

Koronavirüs salgınında vaka ve vefat sayıları korkutadan seviyelerde. Sağlık Bakanlığı, bugün yapılması beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının 1 Mart'a ertelendiğini duyurdu. Bugünkü toplantıda maske kararının çıkması bekleniyordu.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ertelendi. İşte kritik toplantının yapılacağı tarih. Maske yasağı kalkıyor mu?

Sağlık Bakanlığı, bugün gerçekleşmesi planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ve basın açıklamasının 1 Mart Salı gününe ertelendiğini duyurdu.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "23 Şubat Çarşamba yapılması planlanan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ile Kovid-19 pandemisiyle mücadele ve kısıtlamaların yeniden değerlendirilmesi konulu basın açıklaması 1 Mart Salı gününe ertelenmiştir" bilgisi yer aldı.

Bahar ve yaz aylarında maske yasağının esnetileceği iddia edilmişti.

 AÇIK HAVADA MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Bugünkü toplantıda, koronavirüs ile mücadelede PCR testinin sadece hastalara yapılması, testi pozitif çıkanların karantina yerine 'maske takarak' kendini izole etmesi gibi kararların da çıkabileceği belirtilirken açık havada maske zorunluğunun da kaldırılması bekleniyordu. Uzmanların bu ayın sonuna doğru vaka sayısında bir düşüş beklediği ve yeni kullanıma başlanan Molnupiravir ilacı etkisiyle vefat sayısının düşeceği öngörülüyor. Toplantının ardından yeni dönemin ayrıntılarının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklanması bekleniyordu.

MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU KALDIRILACAK MI?

Normalleşme adımlarının ilkinin maske konusunda olması bekleniyordu. Plana göre şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin