Milyonlarca vatandaşa Borsa uyarısı geldi. İki ünlü ekonomi uzmanı Borsa İstanbul için uyarıda bulundu 'dikkat' denildi

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken Borsa İstanbul'da ise kan kaybı sürüyor. İki ünlü ekonomi uzmanı Borsa İstanbul'da yatırımı alanlara çok acil uyarı geldi ve aman dikkat denildi. İşte Evren Devrim Zelyut ve İslam Memiş'in borsada parası olanlara yaptığı acil uyarılar...

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca vatandaşa Borsa uyarısı geldi. İki ünlü ekonomi uzmanı Borsa İstanbul için uyarıda bulundu 'dikkat' denildi
Fotoğraf: Arşiv

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısı ve hemen ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı operasyon sonrasında piyasalar diken üstünde.

Dolar ve altın fiyatlarında yükseliş başlarken Borsa İstanbul ise kan kaybediyor. Borsa İstanbul'da dün iki kez devre kesici uygulandı.

Ekonomistler de bu durum karşısında uyarı üstüne uyarı yapıyor.

İSLAM MEMİŞ DİKKAT EDİN DEDİ

İslam Memiş daha önce paylaştığı "Bist 100’de takip ettiğim bant aralığı yine aynı 7.290-8.200 puan aralığı. Kademeli alım önemli. Geçen hafta yüzde 50 alımımı yapmıştım. Diğer yüzde 50 için 7.500’ün altını bekleyeceğim. Borsa uzun vadeli bir yatırım aracıdır, oyun değil." tweetini alıntıladı ve "Yüzde 25 alım için bekliyorum." açıklamasında bulundu. 

Memiş, bu paylaşımdan sonra ise "Bitcoin’e satış yönlü dikkat etmeli! Sert satış olabilir." uyarısında bulundu.

Piyasaların karıştığını belirten İslam Memiş, "Kanlı savaş, sözlü savaşa dönüşeceğini söyleyebilirim. Her haber akışı, volatiletenin artması demektir. Küresel piyasa kaygan bir zeminde ilerliyor. Birikimlerinizi kaybetme riskiniz yüksek. Doğru kararlar alamayanlar çok üzülür. Lütfen dikkat edin." uyarısında bulundu.

EVREN DEVRİM ZELYUT UYARDI

Öte yandan Borsa İstanbul konusunda bir uyarı da ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan geldi. Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan Zelyut uyarıda bulundu. İşte yaptığı paylaşımlar...

Borsa devre kesti ne yazık ki... Türk şirketlerinin sert değer kayıpları dönüp reel sektörü, sonunda kuru ve milyonlarca vatandaşı etkileyecek maliyetler yaratacak... Allah sonumuzu hayra getirsin bu yolda..

Suudi Arabistan, Kuveyt, Ürdün, Irak, BAE ve Katar'a İsrail'in korunması için THAAD ve Patriot sistemleri kuruluyor... Sistem kurulumu bitince Gazze operasyonu başlayacak deniliyor..

Borsada 7 milyon civarında yatırımcı var. Aileleri de düşünürsek 20 milyon ki ciddi bir rakam... Piyasa dip dip giderse bunun siyasi maliyeti yerel seçimlerde Ak Parti'ye mutlaka çıkar...

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin