Milyonlarca telefon kullanıcısına dolandırıcılık uyarısı. Cep telefonu numarasını klonlayarak dolandırıcılık... Dolandırıcılardan ağızları açık bırakan yöntem

Telefon dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar yasa dışı dijital uygulamalardan yönlendirme yaparak, haksız kazanç elde ediyor. Dolandırıcılar bu yönlendirmeyi de telefon numaralarını klonlayarak gerçekleştiriyor. Dolandırıcıların bu yöntemi büyük şaşkınlık yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca telefon kullanıcısına dolandırıcılık uyarısı. Cep telefonu numarasını klonlayarak dolandırıcılık... Dolandırıcılardan ağızları açık bırakan yöntem

Kayseri'de yaşayan bir kişi, evine gelen tebligat ile neye uğradığını şaşırdı. 'Dolandırıcılık' suçundan hakkında kamu davası açıldığını gören şahıs mahkemeye koştu. Yapılan incelemede, şahsın numarasının klonlandığı ve numarası ile dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi.

Bilgi Teknolojileri Kurumundan gelen kayıtlarda arayan telefonun e-mail numarası ile dolanırılan şahsın telefon numarasının örtüşmediği olay zamanında aynı dakikalarda farklı görüşmelerinin olduğu ispatlandı.

Dolandırıcılar tarafından yasa dışı dijital uygulamalar üzerinden yapılan aramalar ile aranan telefonda farklı numaraların gözükmesi sağlanabilmektedir. Özellikle yurt dışı üzerinden yapılan bu tarz sahte aramalar ile dolandırıcılar kimlik belgelerinin ortaya çıkmamasını sağlayabilmekte ve bu nedenle vatandaş üzerinden de haksız kazanç sağlamakta.

Uzmanlar, bu tarz olaylarla karşılaşan vatandaşların özellikle kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan kişilere karşı daha dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin