Milyonlarca öğrencinin beklediği açıklama geldi. Okullar vaka sayısı nedeniyle 7 Şubat Pazartesi günü açılmayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle milyonlarca öğrenci sömestır tatilinin uzayıp uzamayacağını, yüz yüze eğitime devam edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Milyonlarca öğrencinin beklediği açıklama canlı yayında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer, "Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca öğrencinin beklediği açıklama geldi. Okullar vaka sayısı nedeniyle 7 Şubat Pazartesi günü açılmayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması

Vaka sayıları günlerdir 100 bin civarından seyrediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da koronavirüsün Omicron varyantına yakalandı. Bu gelişmeler doğrultusunda milyonlarca öğrenci sömestır tatilinin uzayıp uzamayacağını, yüz yüze eğitime devam edilip edilmeyeceğini merak ediyordu. Beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den geldi. Bakan Özer, "Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek" dedi.

Bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Özer’in açıklamalarından satır başları şöyle:

Okulları kapatmak çözüm değil. Aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek. Önlemleri üst düzeyde uygulayarak süreci yürüteceğiz. En az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 90.

Bursa’da iki tane Anadolu meslek lisesinde hızlı antijen kiti testleri yapılıyor. Onaylanınca okullarda dağıtacağız. Umuyorum Sağlık Bakanlığı’nın ilgili destekleriyle okullarımızda hızlı antijen testleri kitleri kullanmaya başlayacağız. Ümit ediyoruz ki hızlı antijen kitinin ihracat kapasitesi de olacak. Yeni gelişmeleri müthiş bir birikimle yönetmeye pozitif katkısı olacak.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili süreçleri yönetirken, 60 yıllık bir deneyimden yaralandık. Eleştirileri haksız buluyorum. Milli Eğitim Şuraları, ülkedeki tüm STK’ların, öğretmenlerin ve eğitimle ilgili herkesin katılımına açık şeffaf bir süreçte ilerledi. 3 Şubat’ta yasalaştı. Tüm paydaşların fikirleri alınarak hazırlandı.

Sözleşmeli öğretmen ve kadrolu öğretmen arasında bir ayrım yok. 3+1 kalmak suretiyle sözleşmeli öğretmenlerimize bazı haklar getirdik. İyileştirme olabilmesi için yapıcı eleştirilerin olması gerekiyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda mevcut öğretmenlerin hiçbir hak kaybı olmadı. Hatta, yeni öğretmenler için bir iyileştirme söz konusudur.

“240 SAATLİK BİR ORYANTASYONA TABİ OLACAKLAR”

Bundan sonraki öğretmen atamalarında öğretmenlerimize okullarına gidecekler ama hemen sorumluluk almayacaklar. 240 saatlik bir oryantasyon eğitimine tabi olacaklar. Öngörülen süreci bir sene içerisinde tamamladıklarında değerlendirme komisyonundan geçecekler.

Burada bir mülakat yapılmayacak. Yalnızca bu eğitim tamamlanmış mı, evraklar yeter mi diye bakılacak. Mazereti olan adayların süreci iki yıl daha uzatılacak. Değerlendirme komisyonunun adayı reddetmek için bir inisiyatifi ya da kanaat belirtme hakkı olmayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin