Milyonlarca memur ve memur emeklinin gözü bu toplantıda. Memur-emekli zammında kritik toplantı Sayıştay'da başladı

Milyonlarca memur ve memur emekliyi ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndaki ilk toplantı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca memur ve memur emeklinin gözü bu toplantıda. Memur-emekli zammında kritik toplantı Sayıştay'da başladı

Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine yetkili konfederasyon Memur-Sen, dün Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurdu.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'nin, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında ilk toplantısı başladı. 

Kurulun kararını vermek için ay sonuna kadar süresi bulunuyor. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve karara itiraz edilemeyecek.

Kurulda yer alan isimler

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor.

Teklifler

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'taki ilk teklifinde 2024'ün ilk altı ayında yüzde 14, ikinci altı ayında yüzde 9, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam teklif etmiş, 17 Ağustos'ta ise teklifini 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 şeklinde revize etmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin