Milyonlarca memur ve emekliye zam müjdesi. Memur ve emekli için zam oranı belli oldu

Temmuz ayı itibariyle asgari ücret 5 bin 500 liraya yükseltildi. Asgari ücrete yüzde 30 zam gelmiş oldu. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı da temmuz ayında yapılacak zam oranında... Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklarken milyonlarca memur ve emekli için de bir müjde verdi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca memur ve emekliye zam müjdesi. Memur ve emekli için zam oranı belli oldu

7 milyona yakın asgari ücretli, çalışan başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimini ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde süreç sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara zam müjdesi geldi. Erdoğan, "Temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret 5 bin 500 lira olacaktır" ifadelerini kullandı.

YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Yeni asgari ücret 5 bin 500 lira oldu.

BÜTÜN KAMU ÇALIŞANLARINA 350 LİRA ARTIŞ!

Açıklamaların devamın da ise söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin şu ifadeleri kullandı: 'Bütün kamu çalışanları da aşağı yukarı ortalaması 350 lira bir gelir elde edecektir. Sadece işçilerimizle sınırlı kalmayan artışın sayın Cumhurbaşkanımızın sosyal ilke çerçevesince çalışanları korumanın yansıması şeklinde altını çizmek isterim.' açıklamasında bulundu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin