Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı için heyecanlandıran açıklama. Vedat Bilgin memur ve emekli aylığı zammı hakkında konuştu.

Asgari ücrete yapılan yüzde 54,66 zammın ardından milyonlarca memur ve emekli zam için umutlandı. Milyonlarca memur ve emekli TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının üzerinde zam bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında memur ve emekli maaşı hakkında konuştu. Bilgin, “Memur ve emekli zammı için kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca memur ve emeklinin maaş zammı için heyecanlandıran açıklama. Vedat Bilgin memur ve emekli aylığı zammı hakkında konuştu.

Ocak ayının yaklaşmasıyla milyonlarca memur ve emekliyi maaş zammı heyecanı sardı. Memur ve emekli maaşı TÜİK'in 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirleniyor. Ancak asgari ücrete yapılan yüzde 54.66 oranındaki zam memur ve emkliyi umutlandırdı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

En düşük emekli maaşlarında sosyal devlet kimliğimizle sosyal politikalarla yaklaşıyoruz. O grubun içinde yaklaşık 500 bin kişi var. Ağırlıklı olarak BAĞKUR'lu kesim oluşturuyor. Çok sınırlı prim yatıranların oluşturduğu bir gruptur. Onların primleriyle maaş almaya kalksalardı, çok düşük bir rakam olurdu.

Geçtiğimiz sene kamu çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Yılbaşından hemen önce ya da sonra hemen paylaşırız. Kamu çalışanlarımız için yaptığımız çok önemli bir şey var. Talep edilirken çok konuşuluyordu ama çözülünce pek konuşulmuyor. O da şu, sözleşmeli personellerimizi kadroya geçirdik. Yarın Meclis'e gidiyor. Memur ve emekli zammı için kimsenin endişesi olmasın. 90 bin taşeron işçi için çalışmalar da sürüyor.

ENFLASYON FARKI DIŞINDA ZAM VERİLECEK Mİ?

TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verileri ile emekli maaş zammında 5 aylık oran netlik kazandı. 2023 yılının ilk ayı olan Ocak ayında 6 aylık oran ile emeklilerin alacağı zam oranı kesinleşecek.

Memur zammı henüz açıklanmış değil. 3 Ocak 2023 Salı günü aralık ayı enflasyon rakamları açıklanacak, emekli ve memur zammı şekillenecek. Asgari ücrete yapılan yüzde 54.66'LIK zam sonrası milyonlarca emeklinin maaşı asgari ücretin yarısı bile etmez hale geldi.

Toplu sözleşme ve 6 aylık enflasyonla birlikte yılbaşında yüzde 19 civarında zam alacak memur ve emekliler, en az asgari ücret zammı kadar bir artış bekliyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE OLACAK?

5 aylık enflasyon verisine göre SSK ve Bağ-Kur emeklisinin alacağı zam oranı 14.04 olarak hesaplandı. Bu rakama aralık ayı enflasyon verisi eklenecek. Aralık ayı enflasyonunun 5 puan artması SSK ve Bağ-Kur emeklisinin yüzde 19'luk bir zam alması anlamına gelecek.Bu rakamlar asgari ücrete yapılan zammın çok altındaki bir oran.

EMEKLİLERİN GÖZÜ REFAH PAYINDA

Emekliler refah payı yani enflasyon farkı dışında zam istiyor. Hangi hükümet olursa olsun yasal olarak enflasyon farkını vermek zorunda. Enflasyon farkının dışında verilecek bir oran emekliye enflasyon farkı dışında zam yapılmış anlamına geliyor. Onun için emekliler refah payını iktidarda bekliyor. Ancak bu zor gibi gözüküyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin