Milyonlarca İstanbulluya metro müjdesi. Metro İstanbul'dan açıklama geldi, tarih öne çekildi. Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu açılıyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 15 Aralık'ta müjdesini vermişti.... Metro İstanbul'dan konuyla ilgili yeni açıklama geldi. Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nda meydana gelen arıza nedeniyle uzun zamandır Mecidiyeköy istasyonu kullanılmıyordu ve bu da İstanbul'da yaşayanlar için büyük sorun yaratıyordu. İşte bununla ilgili yeni bir açıklama yapıldı ve Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun açılış tarihi öne çekildi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca İstanbulluya metro müjdesi. Metro İstanbul'dan açıklama geldi, tarih öne çekildi. Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu açılıyor

İstanbul'da Mart 2021'de hizmete sokulan M7 Mecidiyeköy –Mahmutbey hattında meydana gelen arıza nedeniyle metro seferleri mayıs ayında durdurulmuştu.

M7 hattın Mecidiyeköy makas bölgesinde yapılan incelemeler sonucu zeminde çökmeye bağlı olarak raylarda kayma meydana geldiği bu nedenle de mecidiyeköy istasyonun hizmet veremeyeceği kaydedilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da 15 Aralık'ta yaptığı paylaşımda, "Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu'nun yeniden imal ettiğimiz 3 durağı 21 Aralık'ta tekrar hizmete giriyor. 2016'da yapılan kısmında büyük risk barındıran bir imalat hatası yapıldığını fark ettiğimizden bu yana ciddi bir çalışmayla sorunu çözdük." demişti.

İşte M7 Mecidiyeköy –Mahmutbey hattıyla ilgili Metro İstanbul'dan yeni açıklama geldi ve açıklamada hattın 20 Aralık'ta (bugün) açılacağı kaydedildi.

Milyonlarca İstanbulluya metro müjdesi. Metro İstanbul'dan açıklama geldi, tarih öne çekildi. Mecidiyeköy Mahmutbey Metrosu açılıyor

Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda şöyle denildi:

#MetroDuyuru #M7 M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'mızın Mecidiyeköy istasyonu 20 Aralık Pazartesi günü saat 06.00 itibarıyla işletmeye açılacaktır. Seferlerimiz Mecidiyeköy-Mahmutbey istasyonları arasında normal sefer tarifesine uygun yapılacaktır.

M7 Mecidiyeköy –Mahmutbey hattı

MECİDİYEKÖY MAHMUTBEY METRO DURAKLARI 

Mecidiyeköy Mahmutbey metro durakları, toplam 15 lokasyondan geçecek.

Duraklar şu şekilde olacak: Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Çırçır Mahallesi, Veysel Karani-Akşemsettin, Yeşilpınar, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent-Giyimkent, Oruç Reis, Göztepe..

 

İstasyon Yapıları

M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey işletmesinde 15 istasyon bulunmaktadır. Kağıthane ve Alibeyköy istasyonları viyadük üzerinde yer almakta, diğer 13 istasyon ise tamamen yer altında bulunmaktadır. 

Engelli vatandaşların tüm ihtiyaçlarının gözetilerek inşa edilen hattın tüm istasyonlarda, kabartma zemin kılavuz yollar, engelli tuvaletleri, toplam 225 yürüyen merdiven, 108 asansör ve yolcularımızın güvenliği için 1192 adet kamera bulunmaktadır. Araçlarda İndüksiyon Döngü Sistemi adı verilen sadece engelli bireylerin işitme cihazları aracılığıyla duyabileceği frekansta yayın yapılıyor. Ayrıca hatta kullanılan Platform Ayırıcı Kapı Sistemleri’nin (PAKS) tamamı yerli üretimden oluşuyor. Böylece ithal ürünlere göre yüzde 50 maliyet avantajı sağlandı.

Avrupa ve Dünya Sıralamasında M7 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı

Hat uzunluğunda Avrupa’da 9, dünyada 21. sırada
İstasyon sayısında dünyada 24. sırada
Sürücüsüz metro tren işletmesi hat uzunluğunda M5 ile beraber dünyada 7. sırada
Tek seferde yolcu taşıma kapasitesinde 2.160 kişi ile dünyada 1. Sırada

Entegrasyon

Mecidiyeköy İstasyonu'nda, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattı ve metrobüs işletmesi ile,
Karadeniz Mahallesi İstasyonu'nda, T4 Topkapı-Mescid-i Selam tramvay hattı ile,
Mahmutbey İstasyonu'nda, M3 Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir metro hattı ile,
Alibeyköy İstasyonu'nda T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı tramvay hattı ile aktarma yapılabilecektir.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin