Milyonlarca insana Son Dakika uyarısı geldi: Salı gününe kadar aman dikkat. Uzmanlar uyardı Kerem Ökten de sosyal medyadan duyurdu

Hem uzmanlar hem de hava durumu tahmini yapanlardan migren hastalarına son dakika uyarısı geldi. Nöroloji Uzmanları lodosun migreni tetiklediğini söylerken, hava durumu tahmininde bulunan Kerem Ökten de, migren hastaları için kötü haberi verdi ve 'aman dikkat' dedi....

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca insana Son Dakika uyarısı geldi: Salı gününe kadar aman dikkat. Uzmanlar uyardı Kerem Ökten de sosyal medyadan duyurdu

Lodoslu havalar, özellikle migren ve sinüzit rahatsızlığı olan kişilerde baş ağrılarını tetikliyor.

Lodoslu havalarda migren hastalarının mutlaka ilaçlarını yanında bulundurması gerektiğini belirten uzmanlar, “Islak saç ile dışarı çıkmayın. Dışarıya çıkarken şapka veya bere kullanmayı ihmal etmeyin” uyarısında bulunuyor.

Baş Ağrısı Polikliniği Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, lodoslu havalarda ortaya çıkan baş ağrılarının “migren tarzı baş ağrısı” olarak adlandırıldığını söyledi.

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, lodosun baş ağrısına yol açma nedeninin henüz tam olarak bilinemediğini belirterek şu bilgileri verdi:

LODOS MİGRENİ TETİKLER Mİ?

“Bazı hava koşulları özellikle migren ağrılarını tetiklemektedir. Bunlar lodos rüzgarı, aşırı sıcak veya soğuk, havanın nem dengesindeki ani değişikliklerdir. Lodos, üzerinde taşıdığı çeşitli toz ve mineraller nedeniyle baş ağrısı ve migrene neden olabilir. Basınç değişimlerinin de etkileri vardır. Bu durum insanı hem fiziksel hem de ruhsal olarak etkilemektedir. Genel olarak kişilerde yorgunluk, halsizlik, uykusuzluk, vücutta ağrılar, çalışma isteğinin azalması gibi şikayetlere yol açmaktadır. Lodos baş ağrısı dışında nefes darlığı, halsizlik, gözde kanlanma şeklinde farklı sorunlara da neden olabilir.”

Özellikle migrenin lodoslu havalarda artma eğiliminde olduğunu ifade eden Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Barış Metin, “Migren bilindiği gibi genelde tek taraflı, zonklayıcı, ışık ve sesten rahatsız olmanın eşlik ettiği ağrı yapar. Sinüzit rahatsızlığı olan hastalarda bile bu bölgeler hassas olduğundan lodos kişiyi daha çok etkileyebilmektedir” dedi.

Öte yandan SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Doç. Dr. Karadaş, 2019 yılında yaptığı bir açıklamada Türkiye'de 13 milyon migren hastası olduğunu söylemişti.

NP İSTANBUL HASTANESİNİN BU UYARISI İÇİN TIKLAYINIZ

SALI GÜNÜNE KADAR DİKKAT

Hava durumuyla ilgili tahminler paylaşan ve bunu da sosyal medya üzerinden duyurun Kerem Ökten, migren ağrısı çekenlere uyarıda bulundu.

Twitter yani X'ten açıklama yapan Ökten, "Salı gününe kadar baş ağrısına dikkat edelim. Lodos, Migren yapar. Bol bol su içelim. Nane ve Lavanta iyi gelir..." dedi.

Milyonlarca insana Son Dakika uyarısı geldi: Salı gününe kadar aman dikkat. Uzmanlar uyardı Kerem Ökten de sosyal medyadan duyurdu

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin