Milyonlarca insan merakla bekliyor...Çalışma Bakanı Bilgin: EYT, kamudaki geçici işçiler ve asgari ücrete ilişkin çalışmalar son aşamada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT, kamudaki geçici işçiler ve asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu. Çoğu düzenlemede sona gelindiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca insan merakla bekliyor...Çalışma Bakanı Bilgin: EYT, kamudaki geçici işçiler ve asgari ücrete ilişkin çalışmalar son aşamada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi çalışmasını tamamladıklarını ve kapsamın genişletildiğini söyledi.

Bilgin, "Bu çalışmayla 425 bin kişi hemen kadroya geçiyor. İçerisinde öğretmenler, sağlık personeli, din görevlileri, bakanlıklarda çalışanlar var. Ayrıca YÖK Başkanı'mızın talebi vardı; 50-D diye bilinen araştırma görevlilerinin 33/A'ya geçirilmesi konusu vardı” dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLERİN DURUMU

Bakan Bilgin, kamudaki geçici işçileri kadroya alınması çalışmasında da sona geldiklerine işaret etti. Bilgin "Dün TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Genel Başkanlarıyla ayrı ayrı görüştüm. Daha önce bu konuda DİSK Genel Başkanı ve ilgili sendikaların genel başkanları ile de görüşmüştüm. Onların talepleri değerlendirdik. Çalışmamız son aşamadadır, onu da önümüzdeki günler içerisinde paylaşacağız. 35 bine yakını Milli Eğitim Bakanlığında olmak üzere 55 bin civarında geçici işçi kapsamda olacak” ifadelerini kullandı.

EYT ARALIKTA MECLİSE GELİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki çalışmalara değinen Bilgin, bu konuda epey mesafe aldıklarını ve çalışmayı aralık ayında Meclis'e intikal ettireceklerini söyledi.

Emeklilik sisteminde prim gün sayısı, yıl ve yaş olmak üzere üç kriterin olduğunu anımsatan Bilgin, EYT düzenlemesine ilişkin sayıları paylaştı

Bakan "Diğer iki şartı doldurup yaşı bekleyenler var. 'Hiç yaş şartı olmasaydı bugün kaç kişi emekli olabilir' diye baktık. Bunların sayısı aydan aya değişiyor. Haziran rakamları 1,5 milyonun biraz üzerindeydi. Yarın bu sayı 1,6 milyon, 1,7 milyon veya aralık sonu itibarıyla da tahmin ediyorum Meclis'ten kanun çıkarken bakılacak 2 milyon civarında olabilir veya değişebilir” dedi.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bakanlık olarak asgari ücretle ilgili anket çalışması yaptırdıklarını anımsatan Bilgin, bu çalışmada küçük, orta ve büyük işletmelerde çalışan işçiler ile işverenlerin yanı sıra diğer vatandaşların asgari ücretle ilgili beklentilerini öğrenmeye çalışacaklarını kaydetti.

 Bilgin, "İşçilerimiz, Türkiye'nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin