Milyonlarca insan bu dertten muzdarip. Meğer sorunu çözmek bu kadar kolaymış. Eldeki egzamayı dindiren yöntem bulundu. Macun kıvamına getirip sürmek yeterli

Egzama, kişiye ağrı, acı ve kaşıntı veren bir cilt sorunudur. Egzama en çok el, sırt, kol, dirsek ve saçlarda görünür. Kaşıntı, acı ve kuruluk veren egzamayı geçirmek için pek çok doğal yöntemler mevcuttur. Kaynar suyun içine atacağınız bu ürün egzamaya şifa olacak! İşte eldeki egzamayı dindiren doğal yöntem

Milyonlarca insan bu dertten muzdarip. Meğer sorunu çözmek bu kadar kolaymış. Eldeki egzamayı dindiren yöntem bulundu. Macun kıvamına getirip sürmek yeterli

Egzama, bağışıklık sistemindeki kusurlardan kaynaklanır ve yüz, eller, sırt ve ayaklar da dahil olmak üzere vücudun her yerinde ciltte iltihaplanmaya yol açar.

Egzama aslında pek çok nedenden dolayı meydana gelebilir. Deterjan, sabun, tozlu ortamlar, soğuk hava, bağışık sisteminin güçsüzlüğü, gıda alerjiler, stres ve kaygı en belirgin nedenleridir.

Egzama belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Egzamanın en belirgin işaretleri; ciltte kuruluk ve çatlama, kaşıntı, şişmiş cilt veya iltihap meydana gelmesidir.

Egzama farklı bölgelerde meydana gelse de en çok elde görülür. Elde meydana gelen egzama; sık sık el yıkamak, tozlu ortamlarda bulunmak veya stres kaynaklı da olabilir.

Egzama tedavisi için başvuracağınız pek çok doğal yöntem mevcuttur. Bunlar; cildin kuruluğunu ve pullanmasını kontrol ederek pürüzsüz, yumuşak ve canlı bir cilt sağlar.

Ilık suda duş alın

Egzamada ortaya çıkan kaba cilt yüzeyleri ve oluşan kuruluk için en etkili yöntemlerden biri, ılık suda duş almaktır.

Ilık suda duş almak; ölü cilt hücrelerinin dökülmesine, cildi nemlendirmeye ve sağlıklı cilt yüzeylerinin yeniden canlanmasına yardımcı olur.

Beyaz dut

Egzamaya iyi gelen doğal kaynakların en başında, dut kurusu gelir. 1 bardak suyun içine 1 avuç dut kurusunu atın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra suyun ılımasını bekleyin.

Ilıyan dut kurusu suyunun için ellerinizi batırın ve bu şekilde yaklaşık 20 dakika bekletin. Düzenli kullanımda mucizevi etkisine tanık olacaksınız.

Milyonlarca insan bu dertten muzdarip. Meğer sorunu çözmek bu kadar kolaymış. Eldeki egzamayı dindiren yöntem bulundu. Macun kıvamına getirip sürmek yeterli

Hindistan cevizi yağı uygulayın

İşlenmemiş Hindistan cevizi yağı, cildin ağırlaşmış bölgelerini sakinleştiren faydalı yağ asitleri ve antiinflamatuar bileşenlerden oluşan bir hazinedir.

Cildin nemli kalmasını sağlamak için geceleri cildin etkilenen bölgelerine ince ve eşit bir tabaka halinde uygulayarak egzamayı dindirebilirsiniz.

Zerdeçal

Zerdeçal, vücudumuz için sayısız fayda sunan şifalı besinler arasındadır. Zerdeçal, içerisinde ‘kurkumin’ adı verilen bir madde içerir. Kurkimin, iltihap ve bakterileri önler.

Zerdeçalı egzamaya uygulama için, yarım çay kaşığı zerdeçalı macun kıvamına getirin. Macun kıvamına gelmesi için süt ilave edin.

Hazırladığınız zerdeçallı süt macununu egzamalı bölgelere uygulayın. Egzamayı etkili bir şekilde gideren bu macun aynı zamanda kaşıntı ve kızarıklık için de olumlu sonuçlar verir.

NOT: Bu haber genel bilgi amaçlıdır. Herhangi bir alerjik reaksiyonla karşılaşmamak adına mutlaka bir uzman görüşü alın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin