Milyonlarca EYT'linin merak ettiği soru yanıtını buldu. AK Parti'den kritik EYT açıklaması. EYT 2023'e kalırsa ne olacak?

Asgari ücret belli oldu; 8 bin 506 lira... Milyonlarca EYT'linin ise meraklı bekleyişi sürüyor. Emeklilikte yaşa takılanlar için kritik soru ise, "EYT 2023'e kalırsa ne olacak?"... EYT'nin 2023'e kalması durumunda maaşlar artacak. EYT'lilerin tazminatları da yüksek olarak yatırılacak. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise EYT'lileri heyecanlandıran bir açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca EYT'linin merak ettiği soru yanıtını buldu. AK Parti'den kritik EYT açıklaması. EYT 2023'e kalırsa ne olacak?

AK Parti’nin kabul edilen grup önerisine göre, gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM'nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri kabul edildi.

Bu karara göre; TBMM 26 Aralık Pazartesi'nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.

Uzmanlara göre EYT yasasının 2023’e sarkması durumunda emekli maaş ve kıdem tazminatı hesabı da değişecek. 2022’de emekli olacakların maaşı 2023’te emekli olacakların maaşına göre daha fazla olacak. EYT 2022'de çıkarsa 2023’ün Ocak ve temmuz emekli zamları emekli maaşına eklenecek. Ancak 2023'te çıkarsa sadece yeni yılın Ocak zammı maaşa eklenecek.

Kıdem tazminatında ise tam tersi durum söz konusu. EYT 2023 yılına sarkarsa kıdem tazminatı tavanı değişecek. Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zammın, işletmelerin kıdem tazminatı maliyetini yüzde 40-50 arası bir oranda arttırması bekleniyor. Bu rakamın muhtemelen 18-19 bin liraya kadar çıkabileceği öngörülüyor.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise partisinin MKYK toplantısı sonrasında kritik açıklamalarda bulundu. Çelik, "EYT'de araya yılbaşı tatili giriyor ama bugün itibarıyla Meclis'e sunulacak." dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin