Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! Emekliye zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Emeklilere seyyanen zam mı geliyor?

Emekli maaşlarına yapılacak zam tutarı 25 olarak belirlendi. Fakat bu zam yeterli görülmedi. Hem Cumhur İttifakı partilerinden eleştiri geldi hem de muhalefet partilerinden. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zamlarıyla ilgili konuştu. "Yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca emekli bu haberi bekliyor! Emekliye zam gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Emeklilere seyyanen zam mı geliyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilerle bir söyleşi gerçekleştirdi. Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, emekli maaşlarıyla ilgili açıklamada bulundu, "yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" dedi.

BAHÇELİ YETERSİZ BULMUŞTU

Temmuz ayının gelmesi ile tüm maaş artışları netleşti. Emeklilere yapılan zam oranının %25 olmasına karar verildi. Memurlara %17,55 oranında enflasyon farkı eklendi. Memur maaşlarında yapılan seyyanen artış tutarı ise 8.077 TL oldu. Asgari ücretteki artış tutarı ise %34 oldu. Bu artışlardan sonra en düşük kalan tutar emekli maaş zammı oldu. Emekli maaş zammının yetersiz olduğu, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından da dile getirildi. Bahçeli, memurlara verilen 8.077 TL tutarındaki seyyanen zammın, emeklilere de verilmesini istemişti. Benzer tepkiler BBP ve Yeniden Refah Partisi'nden de gelmişti. Muhalefet partileri ise 25 Temmuz'da TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. TBMM'de konuşulacak konulardan biri de emeklilere verilecek zam. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin