Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor; emekli maaşlarının ardından asgari ücrete de mi zam geliyor? İşte asgari ücret için konuşulan rakam. Bayram ikramiyesine de zam...

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkacak. Milyonlarca emekli bayram ikramiyelerine de zam gelmesini bekliyor. Ücretli çalışanlar ise asgari ücrete zam bekliyor. Seçim öncesi bir zammın olası olduğu belirtilirken kulislerde yeni asgari ücret için rakamlar da veriliyor. Emeklilerin bayram ikramiyesine de zam yapılması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor; emekli maaşlarının ardından asgari ücrete de mi zam geliyor? İşte asgari ücret için konuşulan rakam. Bayram ikramiyesine de zam...

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltileceği açıklandı. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin önümüzdeki hafta yasalaşması bekleniyor.

En düşük emekli maaşına zam gelmesinin ardından, "Asgari ücrette de ara zam olur mu?" sorusu gündeme geldi. CNN Türk moderatörü Meltem Bozbeyoğlu, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Ökten'e, "Asgari ücrette de artış olur mu?" sorusunu sordu. Ökten ise yanıtında, "Sayın Cumhurbaşkanı Aralık ayında asgari ücreti açıkladığında Mayıs ayını da işaret etmişti. Seçim öncesi atılan adımlara yenileri eklenebilir, seçim öncesinde yeniden asgari ücrete bir zam gelebilir diye düşünüyorum." dedi.

ARA ZAM SİNYALİ AYLAR ÖNCE VERİLMİŞTİ

Aralık ayında asgari ücretin net 8 bin 500 lira olarak belirlendiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl içerisinde yeni bir ara düzenlemenin de yapılacağının da sinyalini vermişti. Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanmıştı.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Bilgin, "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu.

10 BİNİN ÜZERİNE ÇIKABİLİR

Kulislerde gelen son haberlere göre, asgari ücret seçim önce yapılacak bir ara zam ile 10 bin liranın üzerine çıkabilir.

EMEKLİLERİN GÖZÜ BAYRAM İKRAMİYESİNDE

Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerine enflasyon üzerinden zam yapılması da gündemde. Şubat ayında açıklanan yüzde 55.18'lik enflasyon oranı baz alındığında 1100 TL'lik bayram ikramiyesi 1750 TL'ye yükselecek. Zamla birlikte her emekli yılda 3500 TL'lik ikramiye almış olacak.

İŞTE ÖDEMELERİN YAPILACAĞI TARİH

Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ödemesinin 21 Nisan'dan önceki hafta hesaplara yatırılması bekleniyor.

İKRAMİYELER 1100 TL'YE ÇIKARILMIŞTI

Emekli ikramiyeleri son olarak 1000 TL'den 1100 TL'ye çıkartılmış ve geçtiğimiz yıl toplamda tüm emeklileri 2200 TL ödenmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin