Milyonlarca çalışana promosyon ücreti şoku

Kamu çalışanlarına, emeklilere hem kamu bankaları hem de özel bankalar promosyon ücreti yağdırıp kampanyalar düzenlerken özel sektördeki milyonlarca çalışan bu haktan yararlanamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca çalışana promosyon ücreti şoku

Emekliler, memurlar, belediye çalışanları, bakanlıklar ayrı ayrı promosyon anlaşmalarına imza attı. Ancak Özel sektördeki milyonlarca çalışan promosyon alamıyor. Promosyon anlaşmalarını şirketler yapıyor ancak çalışanların bu anlaşmadan haberi olmadığı gibi cebine de bir şey girmiyor.

CHP, çalışanlara ödenen promosyon için işverenlerin aradan çıkarılmasını öngören kanun teklifi verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti önergesiyle Meclisin 27, 28, 29 Aralık günlerinde tatil kararı alması üzerine, “Elimizde promosyon yasa teklifi var. Bu şu demek; özel sektörde çalışan ile banka arasına patron giriyor ve çalışanın promosyon hakkına el koyuyor, en çok çağrı merkezlerinde ama birçok yerde. Dedik ki kanun teklifi verelim, aradan işveren çıksın, patron çıksın, doğrudan promosyon ödensin. Tek başına karar veren emekli 9 bin lira promosyon alıyorken hem maaşı ondan yüksek olacak hem de bütün çalışanlar için yapılacak bir pazarlık belki 15 bin lira bir ödemeyi getirebilir. Bu nedir? Bu sene doğalgaz faturasıdır, elektrik faturasıdır, su faturasıdır, varsa kömür gideridir, ısınma gideridir. Çayın taşıyla çayın kuşunu vuralım, patronu aradan çıkaralım ama buna da ‘evet' demeden gidiyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin