Milyonlarca çalışan ve emekli için flaş teklif. Asgari ücrete zam, düşük emekli maaşlarının asgari ücrete çıkarılması talebi. CHP'li Engin Altay'dan, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında ilk yorum

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü kulağı zam haberinde. Emekliler de yüksek enflasyon nedeniyle zam beklentisi içerisinde. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı açıklamada partisinin asgari ücret zam talebini ve emekli maaşlarına iyileştirme teklifini açıkladı. Altay, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumu ile ilgili de ilk değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca çalışan ve emekli için flaş teklif. Asgari ücrete zam, düşük emekli maaşlarının asgari ücrete çıkarılması talebi. CHP'li Engin Altay'dan, Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında ilk yorum

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Partisinin teklif ve taleplerini kamuoyuna duyurdu.

Altay, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Mansur Yavaş'ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir" diyerek yaptığı açıklamaya da yanıt verdi.

İşte Altaylı'nın o açıklamaları:

“EMEKLİ İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET OLSUN”

Meclis’te muhtarlara ödenek artışı sağlayan bir kanun görüşmeleri başladı. Olumlu buluyoruz. Muhtarlarımızın ödenekleri 4253 liraya çıkacak inşallah ama sağlık çalışanları ve doktorlar hala bekliyor. Sağlık çalışanları ve doktorlarımız hala haber bekliyor. Bayram geliyor, mübarek Ramazan ayındayız.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne olacak Erdoğan? Senin atıştırmalığını 600 lira hesapladık, ya 365 gün bu adamların beli bükük, karnı aç, sırtı açık. Çok samimi, net bir teklif yapalım emeklilere. Bayram ikramiyesini de asgari ücretle eşitleyelim; 4250 lira. Bari 365 günde 3 gün insanlar rahat bir nefes alsın.

Temmuz’da asgari ücretle ilgili mutlaka bir güncellemeye ihtiyaç var. En düşük emekli maaşıyla ilgili de güncellemeye ihtiyacı var. Beyefendi Brüksel’den dönerken ‘Temmuz’da bakacağız, olabilir' dedi, Özbekistan’dan dönerken ‘Aralık’ta bakılır buna' dedi. Erdoğan, daha olağanüstü ne olabilir?

Şu anda asgari ücret açlık sınırından 500-600 lira daha aşağıda. Bu ne demek? Bu ülkede yaklaşık 20-30 milyon insan aç demek aç. Daha olağanüstü ne olacak? Daha olağanüstü insanlar hakikaten ekmek bulamadığı için ölecek, ondan sonra mı sen Temmuz’da bu işe bakacaksın?”

ADAYLIK SORUSUNU YANITLADI, TARİH VERDİ

Altay, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın “Mansur Yavaş’ı, Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Bu bir adaylık değil, milli bir meseledir” diyerek yaptığı açıklamaya yanıt verdi.

Altay, Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi;

Ne gün olur bilmiyorum, yani ben 2 ay içinde olmasını çok arzu ediyorum. Bir genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi şüphesiz olacak. Sayın Özdağ’da da toplumun diğer kesimleri gibi ve toplumun kahir ekseriyeti gibi, cumhurbaşkanının Millet İttifakı adayının Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını görmüş ve buna kanaat getirmiş olması olarak yorumluyorum.

Millet İttifakı’yla ilgili aday önerileri çok olur, olacaktır ama Millet İttifakı’nın adayına, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerin sayın genel başkanları ve yetkili kurulları karar verecektir.

Ama açıklama için, tabi benim için Millet İttifakı’na olan güvenin ve umudun bir ölçüsü olarak alıyorum ve olumlu buluyorum. Millet İttifakı’na duyulan güveni ve umudu… Bu şudur: Millet İttifakı’nın adayı, Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanıdır. Hayırlı olsun şimdiden.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin