Milyonlarca banka müşterisine acil uyarı geldi, Halkbank uyardı. Sosyal medya paylaşımlarına dikkat. Cep telefonunuzda bunlar oluyorsa tehlikedesiniz demektir

Halkbank'tan milyonlarca müşterisine acil uyarı geçildi, dolandırıcılara karşı dikkatli olunması istendi. Hesaplarınızın boşaltılması için bankadan gelen bu uyarılar hayati önem taşıyor. Banka, gelen SMS'ler ve sosyal medya üzerinden gelen mesajlara karşı dikkatli olunmasını istedi ve akıllı telefonlar ile ilgili de bir uyarı yaptı. Herhangi bir neden olmaksızın telefonunuzda ani bir yavaşlama, donma oluyorsa, cihazınızdaki uygulamalar kendi kendine kapanıyorsa bunlara dikkat...

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca banka müşterisine acil uyarı geldi, Halkbank uyardı. Sosyal medya paylaşımlarına dikkat. Cep telefonunuzda bunlar oluyorsa tehlikedesiniz demektir

İŞTE BANKADAN GELEN ACİL UYARI

Halkbank olarak, bilgilerinizin güvenliğine önem veriyoruz. Bu kapsamda, kişisel güvenlik ve gizlilik seviyenizi en yüksekte tutabilmek adına, aşağıdaki hususları siz değerli müşterilerimize önemle hatırlatmak isteriz.  

Bankamız, sosyal medya üzerinden (facebook, instagram, twitter vb.) ya da sizleri telefon ile arayarak sizden bilgi talebinde bulunmaz.

Sizleri arayarak, akıllı cihazlarınıza uzaktan kontrol edilmesini sağlayan uygulamalar yüklemenizi istemez.

Bankamız web sitesine internet tarayıcısının adres çubuğuna www.halkbank.com.tr yazarak erişimi tercih ediniz, İnternet Şubesi giriş sayfasında tarayıcınızda  https://sube.halkbank.com.tr/ yazdığından emin olunuz.

Sizlere göndermiş olduğumuz SMS şifreleri kimse ile paylaşmayınız. Şifreler işleme özel gönderilmekte olup, yaptığınız işlem ile şifrenin açıklamasının uyumlu olduğunu mutlaka kontrol ediniz.
 
Bu gibi istenmeyen durumların yaşanmaması için aşağıda belirtilen konulara dikkat edilmelidir;

Tanımadığınız kişilerden gelen SMS içerisinde bulunan linklere tıklanmamalıdır.

 

Mobil Cihazınıza yüklemek istediğiniz uygulamalar, cihazınıza ait işletim sisteminin uygulama marketlerinden (Google Play, Apple Store, AppGallery) indirilmelidir.

Kaynağı belirsiz uygulamaların yüklenmesini engellemek için mobil cihazınızın ayarlar menüsü altında bulunan Güvenlik / Bilinmeyen Kaynaklar seçeneği devre dışı bırakılmalıdır.

Mobil Cihazınıza root işlemi uygulanmamalı, standart işletim sisteminde değişiklik yapılmamalıdır.

Yüklenen uygulamanın talep ettiği izinler kontrol edilmelidir. Uygulamanın işleviyle ilgili değillerse izin verilmemelidir.

Mobil cihazınızın işletim sisteminin güncel olmasına özen gösterilmelidir.

Kullanmış olduğunuz mobil cihaz android ise Google Play Protect'in aktif olduğuna emin olunmalıdır.

Milyonlarca banka müşterisine acil uyarı geldi, Halkbank uyardı. Sosyal medya paylaşımlarına dikkat. Cep telefonunuzda bunlar oluyorsa tehlikedesiniz demektir - Resim : 2
 
Eğer mobil cihazınızda;

Herhangi bir neden olmaksızın ani bir yavaşlama, donma, ısınma ya da ekranın kararması, ekranın sizden bağımsız açılması veya cihaz aktif kullanılmamasına rağmen pil seviyesinin hızlı bir şeklide azalması görülüyorsa,

Cihaz kullanımı esnasında açık olan uygulamalar istem dışı kapanıyorsa,

Ayarlar / Uygulamalar menüsünde görünen fakat uygulama ikonları arasında bulunmayan bir uygulama bulunuyorsa,

Ayarlar / Erişilebilirlik menüsünde bulunan çalışan servislerin arasında sistemle ilgisi olmayan bir servis bulunuyorsa,

Ayarlar/ Cihaz Yöneticileri menüsünde yüklemiş olduğunuz bir uygulamayı yönetici olarak görüyorsanız,

Cihazınıza gelen çağrılar veya gelen SMS'ler görünmüyorsa,
 
Cihazınız risk altında olabilir.

 

 
Bu durumda; cihazınızda bulunan kişisel bilgilerinizin ele geçirilme ihtimali düşünülerek cihazınızın fabrika ayarlarına geri döndürülmesi gerekebilir.
 
Unutmayınız! Cihazınızın yedeklenmesi ve yeniden kurulum aşamasında zararlı uygulamayı da tekrar cihazınıza yükleyebilirsiniz.
 
Hem cihazınızın yedeklenmesi hem de zararlı uygulamanın cihazınızdan temizlenmesi için yetkili bir servisten yardım almanızı önermekteyiz.
 
Ayrıca; zararlı yazılım tespiti halinde vakit kaybedilmeden kullanılan cihaz kapatılmalı, başka bir güvenli cihaz ile Bankacılık, e-Devlet, e-posta, sosyal medya hesaplarınızdan bilginiz dışında işlemler olup olmadığı kontrol edilmeli ve bu hesaplara erişim için kullanmış olduğunuz şifre bilgileri mutlaka değiştirilmelidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin