Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren uyarı: 2 bin 815 lira cezası var. Yeni sistemle otomatik tespit ediliyor

Milyonlarca araç sahibine kritik bir uyarı geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 81 ilde hava kirliliğine karşı hayata geçirdiği Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) kapsamında belirtilen kurallara dikkat etmeyen sürücülere para cezası kesiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren uyarı: 2 bin 815 lira cezası var. Yeni sistemle otomatik tespit ediliyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), hava kirliliğini önlemek amacıyla 81 ilde hayata geçirildi. Bu uygulama ile egzoz emisyon muayenesi yaptırmayan araçlar trafikte kolayca tespit edilecek.

ASELSAN tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen mobil plaka tanıma sistemi (MPTS) cihazlarının yerleştirildiği EGEDES uygulaması, 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de de yapılmaya başladı. Egzoz Emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçlar, sistem sayesinde birkaç saniyede tespit ediliyor.

81 ilde uygulama devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakalığının hava kirliliğine karşı başlattığı Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) 81 ilde hayata geçirildi.

Söz konusu uygulamaya göre artık araçların egzoz muayenesi yaptırıp yaptırmadığı otomatik olarak belli olacak.

2 bin 815 TL cezası var!

Egzoz muayenesi yaptırmayan sürücüler ceza ödeyecek. Vatandaşların egzoz ölçümlerini tamamlamadan trafiğe çıkmaması gerektiği, egzoz ölçümü yaptırılmamış araçlar hakkında sistem üzerinden otomatik tutanak oluşturulacağı ve 2022 yılı egzoz emisyon ölçümü yaptırmama cezası olarak 2 bin 815 TL ceza uygulanacağı bildirildi.

Vatandaşlar için yapılan uyarı sonrasında uygulanmaya başlanan şehirlerde bilmeden adresinize ceza gelmiş olabilir. Öncelikle e-devlet üzerinden gelen kutunuzu kontrol etmeniz önerilir. Sonrasında arama kutucuğuna "Trafik cezası" yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

Cezalar genel olarak e-devlet üzerinden duyurulur sonrasında ise 7 ila 10 gün içerisinde ikametin bulunduğu adrese yönlendiriliyor.

Kaynak: tv100

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin