Milyonlar bu haberi bekliyordu! 2022 yılı asgari ücreti ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı: Yeni asgari ücret net 4 bin 253 liraya çıkarıldı

2022 yılı asgari ücret toplantısı işçi ve işveren temsilcilerinin katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapıldı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı asgari ücretini açıkladı. Yeni asgari ücret net 4 bin 253 liraya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milyonlar bu haberi bekliyordu! 2022 yılı asgari ücreti ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı: Yeni asgari ücret net 4 bin 253 liraya çıkarıldı

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 yılının asgari ücreti için son toplantı bugün yapıldı.

Toplantıya; sendikalar, işveren temsilcileri ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 yılı asgari ücretini açıkladı.

Asgari ücret net  4250 lira oldu.

Bu ücrete Asgari Geçim İndirimi de eklenecek.

Asgari ücret geçen yıla oranla yüzde 50 arttı.

2022 yılı asgari ücreti brüt 5004 TL, net 4253,4 TL olarak belirlendi. Asgari ücretin işverene maliyeti ise 5879,70 TL oldu.

2021 asgari ücreti 2 bin 825 liraydı.

 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Bugün gerçekleştirilen 4. toplantıyla nihai karar aşamasına gelinmiştir. Komisyon asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerinde olması gerektiği yönünde görüş bildirmiştir. Öncelikle şunu ifade etmek isityorum; gerek işçi kesimini gerek işveren kesimini temsilen çok farklı bir anlayış içerisinde bu süreci işlettiler.

 - 2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4 bin 250 TL olarak uygulanacaktır. Bu rakam, çalışanların evli olmasına göre artacaktır.

- (Muhalefetin eleştirilerine) Sizin geçmişinizde acaba siz TL'nin olduğu bu ülkede dolarla mı çalıştırıyordunuz bu insanları? Bu tür spekülatörlüğe gerek yok. Bizim paramız bellidir, o da Türk lirası'dır. Biz Türk liramızı yedirmeyeceğiz. Şu anda bazı sıkıntılar var, bunları aşacağız.

- Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve fahiş fiyat artışlarına son vermeye de kararlıyız.

"İŞVERENİN ÜZERİNDEKİ 450 LİRALIK YÜKÜ KALDIRDIK"

- İşveren üzerindeki yükünü azaltacak adımları da ihmal etmedik. Asgari ücertin vergiden muaf tutulması tartışması yaşandı. Yeni asgari ücertle bu özlemi de hayata geçiriyoruz. Asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisini kaldırıyoruz. Bu iki verginin kalkmasıyla, işveren kesimini 450 TL'lik ilave bir yükten de kurtarıyoruz. Asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü düşürdük.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin