Milliyet'ten çıkarılan yazara, başka bir Milliyet yazarı böyle destek verdi

Gazetedeki işine son verilen yazara, hangi meslektaşı destek verdi?

Google Haberlere Abone ol
Milliyet'ten çıkarılan yazara, başka bir Milliyet yazarı böyle destek verdi

Önceki gün Milliyet gazetesinden işten çıkarılan Can Dündar'a, aynı gazetedeki meslektaşı Mehveş Evin'den geldi. Bugünkü köşesine Dündar'ı taşıyan Evin'in yazısı şu şekilde:



"YENİ BİR ADA



* Can Dündar, sadece Milliyet okurları için değil, basının en değerli isimlerinden. Di’li geçmiş zamanı kullanmayacağım, çünkü Can’ın yazarlığı ve gazeteciliği, çalıştığı kurumdan bağımsız olarak hep var olacak.

* Dört ay önce, Hasan Cemal’in gidişi üzerine şöyle yazmıştım: “Benzer çaresizliği nice kıymetli, demokrat gazetecinin ayağının kaydırılmasında yaşadık. İsminin yanına ‘çentik’ atılıp ilk fırsatta gönderilecekler listesinde bekleyen meslektaşlarımızın olduğunu, adımız gibi biliyoruz. Ve bugünü, “bize daha çok kalsın meydanlar” diye ellerini ovuşturarak bekleyen meslektaşlarımızın olduğunu da... ”

* Süreç, Gezi Parkı olayları sonrasında iyice hızlandı. Gerçi Can, “mesleğin sonu geliyor” dese de ben bu görüşe katılmıyorum. Eminim Can “Ada”sını başka mecralara taşıyacak... Sırada olanlar, geride kalanlar da kendi adalarını yaratmayı ve her şeye rağmen gazetecilik yapmayı sürdürecek."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin