Milliyet'teki görevine son verilmişti! İşte, Kadri Gürsel'in son yazısı...

Attığı tweet nedeniyle Milliyet gazetesiyle yolları ayrılan Kadri Gürsel, son yazısını kişisel internet sitesinden yayınladı...

Google Haberlere Abone ol
Milliyet'teki görevine son verilmişti! İşte, Kadri Gürsel'in son yazısı...

Milliyet gazetesi, Suruç'taki terör saldırısının ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan tweet'ler atması nedeniyle Kadri Gürsel'le yollarını ayırdı.



Gürsel'in ayrılığını milliyet.com.tr'de yayınlanan bir açıklamayla duyuran gazete, gerekçenin; 'yaptığı yorumların gazetecinin etik kurallarıyla bağdaşmaması ve grubun yayıncılık anlayışı ile ters düşmesi' olduğunu belirtti.



Gürsel, "Kullanışlı bir katliam" başlıklı son yazısını, "kadrigursel.com" adlı kişisel internet sitesinde yayınladı.



İşte, Gürsel'in son yazısı:



Kullanışlı bir katliam



20 Temmuz’da çoğu genç 31 solcu aktivistin ölümüyle sonuçlanan Suruç’taki katliamın bir benzeri 5 Haziran’da, seçimden sadece iki gün önce Diyarbakır’daki HDP mitinginde düzenlenmek istenmişti.



Diyarbakır’daki miting alanında patlayan iki bomba dört kişinin ölümüne 50 civarında kişinin de yaralanmasına yol açtı.



O gün o bombalar Suruç’taki gibi çok daha kanlı bir tablonun doğmasına neden olsaydı, kitlelerin öfkesi seçim öncesinde kontrolden çıkabilir miydi?



Bir öfke patlamasının sonuçları sandığa nasıl yansırdı?



İşte şimdi bu toplumsal öfkenin kontrolü konusunda kafa yorulması gereken bir kavşak noktasındayız. 



7 Haziran öncesinde HDP’nin seçim büroları kurşunlandı, kundaklandı; Adana ve Mersin’de bombalı saldırıya uğradı. Şans eseri ölen olmadı.



Ağrı Diyadin’deki ağaç dikme şenliğine düzenlenen tuhaf operasyonu da hatırlatalım...

Provokasyonları düzenleyenler 7 Haziran öncesinde amaçlarına ulaşamadılar. HDP’nin tabanı sokağa dökülmedi; PKK savaş başlatmadı. Ve nihayetinde seçim barajını rahatlıkla geçerek parlamentoya 80 milletvekili sokan HDP, AKP’nin tek parti iktidarını yitirmesinde büyük rol oynadı.



Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin