Milliyet yeni bir burç 'keşfetti'!

Milliyet Cadde'de bugün yapılan ufak bir 'hata' okuyanları güldürdü...

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yeni bir burç 'keşfetti'!

Malumunuz burçlar ay sıralamasına göre koç, boğa, ikizler diye uzar gider... toplamında da 12 burç vardır. 



Miliyet Cadde, bugün değişiklik yaparak burçlara bir yenisini daha ekledi. İyi oldu, biz de gülümsemiş olduk. 



Kova olması gereken burcun ismi, nasıl Saka'ya dönüştü emin değiliz ama Saka burcunun bugün kısmeti aşağıdaki gibi:



Milliyet yeni bir burç 'keşfetti'!



MEDYATAVA NOTU: Milliyet Cadde'nin ve Sevgili Hakan Kırkoğlu'nun yakın takipçisi olduğumuz halde görünen o ki; günlük burçlarımızı bir süredir ihmal etmişiz. Medyatava ekibi arasında Kova burcu da olmadığı için Kova'nın, Milliyet'te uzun zaman önce Saka'ya döndüğü ayrıntısı gözümüzden kaçmış.



Nedenini de Kırkoğlu zaten köşesinde aktarmış:



Şaka değil Saka!



Bu burcun adının Kova olması son derece yanıltıcıdır, burcun özünün anlaşılmasını engellemektedir. Bundan sonra bu burçtan Saka diye söz edeceğim



Semboller hayatımızın gizli hikayeleridir. Astrolojik semboller insan hayatının değişik görünümlerini, temel ilkelerini, arketip adı verilen öncü işaretlerini anlatır. Şimdi içerisinden geçtiğimiz Saka burcunun (Kova) sembolünde de elindeki bir amforadan sular dökülen genç bir erkek vardır. Burcun Latincedeki adı Aquarius’tur, değişik dillerdeki adı da benzer şekilde ‘su taşıyan adam’ olarak geçer. Almancada ‘Wasserman’, İngilizcede ‘Water bearer’ gibi.

Dilimizde bu burcun sembolünün Kova olarak geçmesi son derece yanıltıcıdır zira içerisindeki insan figürü tamamen atılmış, geriye kova kalmıştır. Bu işaret burcun özünün anlaşılmasını zorlaştırmakta, ayrıca kendi özünden kopartılarak anlam kayması yaratan bir durum yaratmaktadır. Bundan sonra burcu dilimizde su taşıyan adam anlamına gelen “Saka” olarak ifade edeceğim.

Resimlerdeki insan figürünün silinmesi sadece Saka burcu ile sınırlı da değildir. Kültürel ve dini nedenlerle insan figürünün ortadan kaldırılması Bakire (Başak) burcunun da başına gelmiştir. Bakire burcunun sembolünde elinde başak taneleri tutan, melek kanatları olan bakire bir kız resmedilmiştir. Ancak ne yazık ki bu genç kız figürü ortadan kaldırılmış, geriye sadece başaklar kalmıştır. Halbuki Bakire figürü burcun saflık ve titizlik özelliklerini çok daha doğru biçimde ifade etmekte.



Yazının tamamı



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin