Milliyet yazarından reality showlar için çağrı! 'Bir araya gelin...'

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, bugünkü köşe yazısında, ekranların son dönemdeki fenomen programları reality showlarla ilgili dikkat çeken bir çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarından reality showlar için çağrı! 'Bir araya gelin...'

Evlilik programlarının kaldırılmasının ardından öğleneden sonra kuşağının vazgeçilmezi, reality showlar oldu. Milliyet yazarı Sina Koloğlu, bu programlarla ilgili çağrıda bulundu.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET

Bu bir çağrıdır!

Ekranda yeni yayın döneminin en çok konuşulacak kuşağı ‘öğleden sonra ‘reality show’ları olacak. Ve büyük olasılıkla konu başlıkları ağırlıklı olarak kadın dramları... Evden kaçan, baskı gören ve cinayet... İlgi görsün diye ‘en uç örnekler’ seçilecek. Rekabet nereye kadar götürecek bilinmez. Ama bilinen bir gerçek var bu ülkede kadınlar dövülüyor, baskı görüyor ve öldürülüyor. Ekranda en son eşimle izlerken, “Yok artık” dedik. Adam kadını bıçaklamış, kadın şikayetçi olmamış. Adam serbest bırakılmış. Ekranda kanlı bıçak buzlanarak verildi. Hani derler ya “Anlamak için hukuk okumaya gerek yok” öyle bir durum. Adam bıçakladı var mı ötesi? Zaten fikirde bundan sonra geldi.

Bir araya gelin....

Ece Üner, Fulya Öztürk, Didem Arslan, Müge Anlı ve Esra Erol çağrım sizlere... Bu sezon ortak hareket edin ve bir baskı oluşturun. Ne çok duyuyoruz, ‘Koruma talebinde bulunmuştu öldürüldü’ haberlerini. Cezaların caydırıcı olmadığı biliniyor. Bu programlar ne olursa olsun izleniyor. Baskı gören kadınların, koruma talebinde bulunanların sığınacağı bir yuva neden olmasın bu programlar. Bir konuşma, anlaşma ya da sessiz bir ortak tavır sergilenebilir ve adaletin üzerinde bir baskı unsuru olarak yerini alabilir bu yapımlar. Böyle talebi olan kadınların sesi olabilirler. Belki bir nebze olsun ‘erkek egemen baskıyı’ önlemede etkin rol oynayabilirler. Evet ‘gerçeğin şovu’ bir ölçüde ‘gerçeğin anlatımı’ ile toplumda daha çok konuşulur, daha çok haberdar olunur, daha çok rahatsız eder ve bir nebze çözüm alınabilir. Türkiye gerçeği böyle...

Sina Koloğlu'nun yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin