Milliyet yazarından beIN Sports'a yayın tepkisi! 'Derbinin çekim hali: Tekrar arası maç!'

Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında geçtiğimiz hafta pazar akşamı oynanan derbi mücadelesi 1-1 sona ermişti. Derbide oynanan futbol kadar, sahadaki mücadelenin ekrana yansıtılma şekli de dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarından beIN Sports'a yayın tepkisi! 'Derbinin çekim hali: Tekrar arası maç!'

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Beşiktaş - Fenerbahçe maçı üzerinden, beIN Sports'un yayınına tepki gösterdi. Koloğlu, bu konuyu köşesine taşırken, uzman isimlerden aldığı bilgileri de okurlarıyla paylaştı.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET

DERBİNİN ÇEKİM HALİ: TEKRAR ARASI MAÇ!

Taktım bu konuya... Her pozisyonu tekrar vermek telaşı içinde bir maçtı Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması. Not almışım 27.23’te mesela Fenerbahçe’nin  gol pozisyonuna son anda yetişti kamera... Daha önce yazmıştım, tekrar vereceğim diye golü kaçırmışlardı, kaleye girerken yakaladılar. Maç devam ederken televizyonda maçı izleyen için önemli olan sahada o an ne oynandığı... Tabii ki akılda kalan pozisyonların tekrarı olacak. Ama bunu öyle bir yedireceksin ki maçın gidişatını etkilemeyecek. Bir de futbolcuların sahada ufak görünmesi... Ev ahalisi hayli rahatsız. Bunu bir uzmana sordum.

‘Ekipman yetersiz’

“Bizim ekipman ve eleman kalitesi maalesef yeterli değil. Ucuz objektif kullanılınca ve stadlar da büyüyünce oyuncuların ufak kalması kaçanılmaz oluyor.” Yorum böyle. Bir de işin objektif seçimi var.

‘Süper tele lazım’

“Bizde box lens denen süper tele hemen hemen yok gibi. Yabancılar saha kenarında bile box lens kullanıyor. Stüdyo için üretilen ucuz lenslerle maç çekimi yapılırsa, düzelmez.” Peki ne yapmak lazım?

Federasyon el atmalı

Federasyonun çekim standartı teknik şartnamesi hazırlaması gerektiğinden söz ediliyor. Örnek olarak Bundesliga gösteriliyor. Ayrıca UEFA tarafından hazırlanan, bu konuda detaylı bilgi mevcut. Yani hangi mesafede hangi lens kullanılır, hangi kamera, hangi kablo bütün bunlar yazıyormuş. Karşı taç çizgisine gidince top, orada neler olup bittiğini anlamıyoruz nedenleri bunlarmış.

Sina Koloğlu'nun yazısını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin