Milliyet yazarı yolsuzluk operasyonunda medyanın rolünü kaleme aldı : 'Bugünkü pislikte herkesin sorumluluğu var'

Mehveş Evin, bugünkü yazısında rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda medyanın rolünü ve Nazlı Ilıcak'ın Sabah'tan gönderilmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı yolsuzluk operasyonunda medyanın rolünü kaleme aldı : 'Bugünkü pislikte herkesin sorumluluğu var'

Yazısında operasyonda hükümetin şekillendirdiği medyanın rolünün de olduğunu belirten Nehveş Evin, basın özgürlüğünün olmadığı ortamlarda her türlü usulsüzlüğün yapılabileceğini ifade etti.



Evin, Nazlı Ilıcak'ın Sabah'tan gönderilmesini de 'düşünün artık medyanın halini' sözleriyle değerlendirdi.



Mehveş Evin'in yazısı şu şekilde:



"Tek neden, “cemaatin intikam saati”nin gelmiş olması ya da “dış güçler”in düğmeye basması olmasa gerek... Hükümetin bizzat şekillendirdiği medyanın da rolü büyük. Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı  yerde, siyasi, ekonomik veya etik, her türlü usülsüzlük yapılır!

Geçen hafta iki “dünya rekorumuz” açıklandı: 1-Gazetecileri Koruma Komitesi’ne (CPJ) göre Türkiye, bu yıl da en çok sayıda gazeteciyi hapse atan ülke seçildi. (Tutuklu gazeteci sayısı 40) 2-Google’ın 2013 Şeffaflık Raporunda internet sansüründe birinci olduğumuz ortaya çıktı. Hükümet, son bir yılda Google’a 1673 kere başvurarak (ki bu rakam 2012’nin 10 misli!) kapatma ve sansürleme talebinde bulundu.



Ilıcak bile atılırsa...

Neymiş bunlar? Yargı, hükümeti eleştiren kararların kaldırılmasını... Polis, tutumlarını gösteren videoların engellenmesini... Yerel yönetimler, karar verme süreçleriyle ilgili bilgilerin saklanmasını istemiş! Sadece son üç yılda işsiz bırakılan, sistem dışına itilen gazetecilere... Medya yöneticilerindeki değişime bakmak bile yeter. Nazlı Ilıcak bile Sabah’tan atılıyorsa, düşünün medyanın halini... Bugünkü pislikte, herkesin sorumluluğu var"



Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin